10 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăSpecialMinistrul Liviu Pop spune că la bacalaureat ar putea fi "aproximativ" 334.836...

Ministrul Liviu Pop spune că la bacalaureat ar putea fi „aproximativ” 334.836 candidaţi

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, estimează că la prima sesiune de bacalaureat ar putea fi „aproximativ” 334.836 candidaţi, luând în calcul cei 245.138 de absolvenţi din 2012 şi cei 89.698 de nepromovaţi din sesiunea 2011, numărul celor înscrişi nefiind, deocamdată, centralizat, potrivit Mediafax.

 

„Nu se poate spune câţi candidaţi s-au înscris la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. Ceea ce putem spune este că, în 2012, au absolvit clasa a XII-a 189.301 de candidaţi, iar clasa a XIII-a, 55.837 de candidaţi. De asemenea, sunt 89.698 de candidaţi nepromovaţi în sesiunile din 2011. Asta înseamnă aproximativ 334.836 absolvenţi. Nu ştim câţi sunt din seriile anterioare”, a spus, joi, Liviu Pop.

Ministrul interimar al Educaţiei a mai spus că instituţia pe care o conduce a trimis şcolilor banii pentru achiziţionarea sistemelor de supraveghere video necesare în toate centrele de examen.

Tot Liviu Pop anunţa, în 21 mai, că a trimis bani pentru 3.107 camere video destinate examenului de bacalaureat şi 4.520 camere pentru evaluarea naţională. „Camerele sunt necesare pentru probele scrise ale examenelor”, a precizat ministrul interimar al Educaţiei.

Potrivit lui Pop, valoarea unei camere este între 200 şi 400 de lei.

Sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta începe în perioada 11 -13 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Examenul continuă în intervalul 13- 15 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 18 – 22 iunie (evaluarea competenţelor digitale) şi 25 -27 iunie (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională).

Probele scrise încep în 2 iulie cu limba şi literatura română. Pentru 3 iulie este programată proba scrisă de limba şi literatura maternă, la 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8:00 şi 12:00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatelor finale.

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încheie cursurile vineri, cu trei săptămâni înainte de restul elevilor, şi încep pregătirea pentru bacalaureat.

Cele mai citite

Dieta ideală pentru femeile peste 50 de ani: alimente esențiale pentru sănătatea ta

Te apropii de 50 de ani sau ai împlinit de curând această vârstă rotundă? Ca să nu capeți rotunjimi nedorite și să-ți menții...

Nicușor Dan explică de ce a ales să poarte cravată când și-a anunțat candidatura la președinție

Nicușor Dan a declarat marți seara că a decis să poarte cravată în mod intenționat, pentru că așa este „identificat” ca președinte. Întrebat, marți seara,...

De ce să investești în ochelari de vedere de calitate: 4 avantaje care te vor convinge

Momentul în care te decizi că ai nevoie de o nouă pereche de ochelari de vedere este un pas important pentru sănătatea ta oculară....
Ultima oră
Pe aceeași temă