33.3 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 3 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialReacลฃiile autoritฤƒลฃilor la scandalul cafelei cancerigene. Vezi care sunt rezultele analizelor

Reacลฃiile autoritฤƒลฃilor la scandalul cafelei cancerigene. Vezi care sunt rezultele analizelor

Dupฤƒ ce autoritฤƒลฃile britanice au atras atenลฃia cฤƒ anumite sortimente de cafea aparลฃinând unor mฤƒrci cunoscute au în compoziลฃie o substanลฃฤƒ cancerigenฤƒ, responsabilii de la noi au venit cu primele declaraลฃii pe aceastฤƒ temฤƒ.

„În probele de cafea analizate în Laboratorul Sanitar Veterinar din cadrul Direcลฃiei Sanitare Veterinare ลŸi pentru Siguranลฃa Alimentelor BucureลŸti (DSVSA), în perioada 24-25 aprilie 2012,  nu a fost detectatฤƒ prezenลฃa acrilamidei”, a  declarat Constantin Lupescu, directorul executiv al DSVSA BucureลŸti.

Citeste si Cafea de firmฤƒ cu o substanลฃฤƒ cancerigenฤƒ

Asociaลฃia Românฤƒ a Cafelei a avut ลŸi ea o reacลฃie promptฤƒ, dar a mers pe ideea cฤƒ acrilamida este prezentฤƒ în alimente de mii de ani, iar studiile realizate pânฤƒ acum nu au putut demonstra o asociere clarฤƒ între acrilamida din dietฤƒ ลŸi anumite efecte adverse pentru sฤƒnฤƒtate.

„Potrivit www.acrylamidefacts.org, în acest moment Food and Drug Administration (FDA) ลŸi Organizaลฃia Mondialฤƒ a Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii (OMS), alฤƒturi de multe alte organizaลฃii de reglementare a sฤƒnฤƒtฤƒลฃii publice, nu au putut determina dacฤƒ prezenลฃa acrilamidei în alimente prezintฤƒ riscuri pentru sฤƒnฤƒtatea oamenilor, prin urmare nu recomandฤƒ consumatorilor sฤƒ îลŸi schimbe dieta pentru a evita aceastฤƒ substanลฃฤƒ”, au declarat reprezentanลฃii Asociaลฃiei Române a Cafelei.  Ei au mai precizat cฤƒ în prezent nu sunt reglementate limite ale valorilor acestei substanลฃe în alimente.

Acrilamida, o substanลฃฤƒ cancerigenฤƒ, a fost gฤƒsitฤƒ de autoritฤƒลฃile din Marea Britanie în 13 produse ale unor mฤƒrci renumite, cum sunt Heinz ลŸi Nescafé, relateazฤƒ cotidianul Daily Mail. Concentraลฃia de acrilamidฤƒ din anumite sortimente de cafea instant, biscuiลฃi ลŸi chipsuri  depฤƒลŸea limita maximฤƒ admisฤƒ.

Cele mai citite

Fondurile de pensii private Pilon II au vรขndut รฎntr-o lunฤƒ 80% din acศ›iuni ale Fondului Proprietatea

Cumpฤƒrฤƒtorii au fost investitori din retail care au ajuns รฎntr-o lunฤƒ, de la 24,2% la 25,5% din capitalul social al Fondului Proprietatea Aripi, BCR Pensii,...

Costurile locuinศ›elor, principala preocupare รฎn ศ›ฤƒrile dezvoltate, depฤƒศ™ind sฤƒnฤƒtatea ศ™i educaศ›ia

Nemulศ›umirile legate de costurile locuinศ›elor au atins un nivel fฤƒrฤƒ precedent รฎn ศ›ฤƒrile dezvoltate, depฤƒศ™ind alte preocupฤƒri majore, cum ar fi asistenศ›a medicalฤƒ ศ™i...

Masacru รฎntr-un tren de la periferia oraศ™ului Chicago. Patru persoane au fost รฎmpuศ™cate mortal

Patru persoane au fost รฎmpuลŸcate mortal luni รฎntr-un tren la periferia oraลŸului Chicago, รฎn nordul Statelor Unite, a anunลฃat poliลฃia localฤƒ, raportรขnd arestarea unui...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ