Case pentru familiile dezavantajate, sprijin pentru sportivii cu dizabilităţi şi tinerii fără familie, centre pentru persoanele cu boli incurabile sunt câteva dintre proiectele de caritate pe care le susţine în acest an compania Vodafone.
Unul dintre cele mai importante proiecte din acest an este realizarea unei noi secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Aceasta se va face pe baza donaţiilor de la persoane interesate care pot oferi prin SMS la numărul 858 câte doi euro, urmând ca suma să fie dublată de Fundaţia Vodafone care sprijină financiar proiectul cu 100.000 de euro.
Tot în acest an, Fundaţia are în proiect construcţia de case la Braşov pentru familiile dezavantajate, beneficiare ale Asociaţiei Diaconia Braşov. Casele vor fi construite în cinci zile cu ajutorul a peste 250 de angajaţi ai companiei Vodafone care vor participa la proiect în calitate de voluntari.
În cursul acestui an, va fi lansată cea de a treia ediţie a programului „Voluntar de profesie”, în cadrul căruia 18 persoane vor lucra timp de şase luni în beneficiul unei ONG, iar salariile acestora şi cheltuielile administrative vor fi suportate de Fundaţie. Reprezentanţii acesteia au declarat că mai au în plan încă 10 proiecte în domeniul educaţiei, prevenirii abandonului familial şi pentru tinerii cu dizabilităţi, în valoare totală de peste 850.000 de euro.
Împreună cu Fundaţia Special Olympics, vor fi susţinuţi 165 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale, iar alţi 15 copii şi tineri cu aceleaşi probleme şi fără familii vor lucra la un atelier ocupaţional. Centrul de tip familial „Speranţa pentru Mâine”, în care locuiesc 16 copii abandonaţi, proveniţi de la centre de plasament din Bucureşti şi Giurgiu, va fi sprijinit financiar de Fundaţie.
La fel şi Centrul educaţional de zi „Steluţa”, unde se pregătesc pentru şcoală 80 de copii în pragul abandonului şcolar sau care au părăsit deja şcoala şi au fost apoi reintegraţi. Alţi 40 de copii cu potenţial ridicat din Bucureşti şi Sulina şi care provin din familii cu probleme sociale sunt ajutaţi şi ei să-şi continue studiile, la fel ca şi micuţii din proiectul „Maşina cu jucării”. La Sibiu, sunt finanţate două centre de zi dintr-un cartier mărginaş, unde sunt îngrijiţi 130 de copii şcolari şi preşcolari, cu vârste între 3 şi 14 ani.
Împreună cu Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Vodafone sprijină aproape 1.800 de pacienţi cu boli incurabile, copii şi adulţi, precum şi famiile acestora din Bacău, Bucureşti şi Oradea. În Bucureşti, urmează să fie construit primul centru dedicat persoanelor cu boli incurabile şi aflate în stadii terminale.
Proiectele sunt sprijinite de prinţesa Marina Sturdza, jurnalistă de profesie, şi de ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris. Prinţesa a declarat că va putea face mai multe pentru ţara sa, cu ajutorul Fundaţiei, iar România nu are nevoie atât de caritate, cât de o mână de ajutor pentru ca oamenii să ştie că e cineva aproape de ei.
Cei care au proiecte de caritate se pot adresa reprezentanţilor Fundaţiei, care vor decide pe care le vor alege pentru a le susţine financiar în funcţie de impactul pe care acestea îl au asupra comunităţii respective.