14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportVictor Ponta îi cere lui Ungureanu să nu cedeze "şantajului" cu fondurile...

Victor Ponta îi cere lui Ungureanu să nu cedeze „şantajului” cu fondurile publice

„Domnule prim-ministru, Am luat act de relatările din presa centrală, conform cărora în viitoare şedinţă de Guvern ar urma să fie aprobată HG privind alocarea de fonduri către primăriile PDL, din Fondul de rezervă al Guvernului. Vă reamintesc apelul făcut de USL de a nu ceda şantajului exercitat de liderii PDL asupra dvs! Sunteţi premierul României, nu al unei clientele şi al unui grup infracţional. Dacă acceptaţi presiunile de a aloca discreţionar şi pe criterii politicianiste fonduri pentru clientela PDL, veţi deveni complice cu aceasta!”, îi scrie Ponta lui Ungureanu, potrivit unui comunicat remis, duminică, agenţiei Mediafax.

„Aşa cum am afirmat în nenumărate ocazii, aveţi şanse de a pune capăt unei practici incorecte, prin care nu atât primarii, dar mai ales cetăţenii sunt trataţi discriminatoriu, în funcţie de opţiunile politice şi nu de nevoile comunităţilor pe care le conduc sau din care fac parte. Domnule Ungureanu, nu repetaţi greşelile predecesorului dumneavoastră. Aveţi obligatia, prin funcţia pe care o deţineţi, să puneţi capăt unor metode de a guvernare care au făcut un imens rău României şi românilor”, scrie Ponta.
El afirmă că Uniunea Social Liberală îşi rezervă dreptul de a folosi orice mijloc legal pentru a sancţiona un astfel de derapaj, fiind dispusă să meargă până la depunerea de plângeri penale împotriva celor responsabili.
„Urmează o perioadă dificilă, iar bugetul public trebuie administrat corect, pentru obiective de interes naţional. Traversăm vremuri în care lumea asteaptă mai multă decenţă şi solidaritate. Avem nevoie ca Guvernul să nu mai fie sursa răului, a corupţiei şi a politizării care au făcut atât de mult rău României în ultimii ani”, se mai arată în scrisoarea lui Ponta.

Presa a relatat zilele trecute că premierul Ungureanu a ieşit supărat din şedinţa coaliţiei şi a cerut miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, aflaţi la discuţii, să părăsească şi ei sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

Doru Cireasa
Doru Cireasa
Doru Cireasa
Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...
Ultima oră
Pe aceeași temă