10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPeste 600.000 de persoane au semnat o petiție pentru demisia unui europarlamentar...

Peste 600.000 de persoane au semnat o petiție pentru demisia unui europarlamentar polonez, după ce a spus că femeile ar trebui să câștige mai puțin, pentru că sunt „mai slabe, mai mici și mai puțin inteligente”

Peste 600.000 de persoane au semnat o petiție online prin care cer demisia parlamentarului european polonez Janusz Korwin-Mikke, după ce el a susținut că femeile ar trebui să câștige mai puțin pentru că sunt „mai slabe, mai mici şi mai puţin inteligente” decât bărbații.

Petiția, postată pe site-ul Aavaz, este intitulată „UE, dați afară ura din Parlament!” și a strâns sute de mii de semnături pentru demiterea europarlamentarului.

„Un membru al Parlamentului European a spus de curând că femeile sunt <<mai slabe, mai mici și mai puțin inteligente>> și asta după ce comparase migranții cu <<excrementele>> și după ce executase un salut nazist în sală. De ajuns. Semnează cu un singur click petiția pentru eliberarea sa din funcția de eurodeputat. Dacă acționăm chiar acum, putem să-l dăm afară pe acest odios. Până la această dată nu a fost sancționat decât cu amenzi simbolice, dar acum Parlamentul face o anchetă și dacă ne adunăm în număr suficient de mare și cerem demiterea sa, avem șanse să o obținem”, precizează textul petiției.

Ei cer Parlamentului European suspendarea din funcție a lui Janusz Korwin-Mikke.

„Conform regulamentului Parlamentului European, conduita membrilor instituției ar trebui să fie <<caracterizată de respect reciproc>> și aceștia <<nu ar trebui să recurgă la limbaj sau comportament defăimător, rasist sau xenofob în dezbaterile parlamentare>>. Tot ce spune și face domnul Korwin-Mikke încalcă regulile de mai sus. Nu putem să le permitem politicienilor să folosească limbajul interzis prin lege și apoi să se ascundă în spatele principiului libertății de exprimare. Parlamentul European are responsabilitatea și puterea de a opri aceste derapaje, trăgându-l la răspundere și aplicându-i cele mai mari sancțiuni posibile. Poate fi suspendat direct de președintele Parlamentului și, dacă ne facem suficient de bine auziți, putem convinge europarlamentarii să îl excludă permanent! Ar putea să pară că e vorba de un singur om aici, dar avem de-a face de fapt cu un cerc vicios. Cu cât politicienilor li se permite mai mult să folosească un limbaj discriminatoriu în instituțiile noastre, cu atât această manifestare a urii devine mai acceptabilă, iar infracțiunile motivate de ură se înmulțesc. Singurul mod de a pune capăt acestor lucruri este ca oamenii să li se opună, într-un singur glas – hai să începem de astăzi”, mai precizează reprezentanții Avaaz.


Citește și: Parlamentul European anchetează comentariile misogine ale unui europarlamentar polonez, care a spus că femeile sunt mai puțin inteligente decât bărbații 

Reprezentanţii Parlamentului European (PE) au anunţat joi după-amiază lansarea unei anchete interne cu privire la comentariile misogine ale europarlamentarului polonez Janusz Korwin-Mikke. Acesta a susținut într-o dezbatere că femeile ar trebui să câștige mai puțin pentru că sunt ”mai slabe, mai mici şi mai puţin inteligente” decât bărbații.


 

 

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă