27.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialEchipele lui Hagi şi Popescu, în turneu la Cluj

Echipele lui Hagi şi Popescu, în turneu la Cluj

Academia Hagi şi Şcoala de Fotbal „Gică Popescu” vor participa, alături de alte aproape 20 de formaţii, la United Sport Cup, un turneu pentru juniori organizat la Cluj-Napoca.

 

Unul dintre cele mai importante turnee amicale de juniori din România, United Sport Cup, va fi organizat la finalul săptămânii viitoare la Cluj-Napoca. Baza sportivă Unirea va primi în jur de 20 de formaţii de juniori din întreaga ţară, în frunte cu Academia Hagi şi Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”, echipele înfiinţate tocmai de foştii mari jucători ai României, Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu. „Unim Pasiunea Şi Sportul” este deviza turneului de la Cluj, ce va avea loc între 16 şi 18 martie, şi la care vor participa copii născuţi în anii 2000 şi 2001.

Pe lângă grupele de juniori ale lui Gică Hagi şi Gică Popescu, echipele locale CFR şi Universitatea Cluj, precum şi ACU Arad, campioana la juniori 2000, Sportul Studenţesc, Banatul Timişoara, Kinder Târgu-Mureş, Gloria Bistriţa, FC Zalău sau CS Alma Sibiu se vor mai afla la startul competiţiei, de unde nu va lipsi nici gazda turneului, CS „United Sport” Cluj-Napoca. În total, la turneul amical de săptămâna viitoare, o avanpremieră a finalei campionatului ce va avea loc în aprilie, vor fi peste 300 de copii din toată ţara.

Premii pentru fiecare

„Noi, ca şi club, vrem să oferim o şansă tinerilor talente de a-şi exersa calităţile sportive, de a intra în competiţie cu alte echi­pe din aceeaşi categorie sau chiar de a interacţiona cu ceilal­ţi competitori pentru a consolida relaţiile de prietenie sau a face schimb de informaţii. Pentru că obiectivele clubului United Sport sunt de a face din copii nişte individualităţi capabile de succes în orice mediu, de a oferi oportunităţi către marea perfor­manţă, dar şi de a deschide noi orizonturi pentru copii prin participarea la compe­tiţii interne şi internaţionale de anver­gură, suntem bucuroşi că putem organiza un asemenea turneu la Cluj”, a declarat pre­şedintele United Sport, Mircea Petruş. Cele 20 de echipe se vor lupta nu doar pentru primul loc, ci şi pentru alte trei premii individuale. Cel mai bun jucător, cel mai bun portar şi golgheterul competiţiei vor fi premiaţi de către organizatori la ambele categorii de participare, anii 2000 şi 2001. De asemenea, câştigătoarea turneului, alături de cele două ocupante ale podiumului, vor fi recompensate cu medalii, cupe şi echipamente sportive, însă şi celelalte for­maţii participante se vor alege cu o serie de premii de consolare, astfel că nimeni nu va pleca cu mâna goală de la Cluj. „Campionatele organizate la nivel local au avantajul că oferă, pe lângă condiţii bune de desfăşurare, o mulţime de pre­mii atractive. În plus, partici­panţii la o astfel de competiţie au şansa să câştige experienţă şi să se remarce nu numai în ca­drul echipei, dar şi între ceilalţi juniori de seama lor.

Cât mai multă experienţă la astfel de competiţii poate însemna o şansă în plus atunci când vine vorba de continuarea practi­cării sportului de perfor­manţă”, a spus şi managerul sportiv, Florin Chira.

Daciadă la Cluj

Preşedintele United Sport, Mircea Petruş, a anunţat că vrea să înceapă în toamnă un proiect asemănător Daciadei, competiţie sportivă cu caracter de masă. Astfel, reprezentanţii clubului clujean vor merge prin câteva şcoli din oraş pentru a-i convinge pe copii să practice câte un sport. „Vom încerca o descoperire a talentelor pentru copiii din clasele primare. Vom începe cu fotbalul, pentru că acest sport prinde cel mai tare, însă dacă un copil nu este talentat la fotbal poate participa şi la antrenamente de handbal sau alte sporturi”, a declarat Petruş.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

„I-am transmis un ultim avertisment”. Probleme pentru Louis Munteanu, după escapada din club

Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, s-a arătat deranjat de comportamentul lui Louis Munteanu, după ce atacantul a fost surprins petrecând într-un club până în...

Companiile din construcții se confruntă cu deficit de personal și volume mai mici de lucrări

Companiile care activează în domeniul construcțiilor și-au încetinit creșterea, după ce estimările de la începutul anului au fost date peste cap de modificările venite...

Andrei Rațiu, pasă de gol pentru Rayo Vallecano în egalul cu Atletico Madrid

Fundașul român Andrei Rațiu a oferit o pasă decisivă în partida de duminică din LaLiga, contribuind la egalul obținut de Rayo Vallecano împotriva lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă