23.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportOltean: În Bistriţa-Năsăud am putea forma Mişcarea Populară cu PNŢCD şi PER;...

Oltean: În Bistriţa-Năsăud am putea forma Mişcarea Populară cu PNŢCD şi PER; nu i-am contactat încă

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, spune că în judeţ PDL ar putea forma Mişcarea Populară numai cu ţărăniştii şi cu ecologiştii, însă decizia trebuie luată în BPJ al PDL, în timp ce în Covasna vor fi consultate toate organizaţiile locale pentru a se stabili dacă vor fi făcute alianţe, potrivit Mediafax.

„În Bistriţa-Năsăud avem două opţiuni: să formăm Mişcarea Populară sau să mergem singuri. Dacă ar fi să o formăm, numai cu PNŢCD şi cu Partidul Ecologist Român, dar nu i-am contactat fiindcă trebuie să discut, mai întâi, cu colegii mei din Biroul Permanent Judeţean. Până nu aflu părerea lor, dacă ei consideră oportun să facem această mişcare, nu voi contacta pe nimeni. Trebuie să discutăm şi să vedem”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Ioan Oltean.

Potrivit sursei citate, UNPR, care are organizaţie şi în Bistriţa-Năsăud, nu intră în calcule fiindcă acest partid a declarat că va merge singur la alegerile locale din 2012.

În 2008, atât PER, cât şi PNŢCD au avut candidaţi proprii la Primăria Bistriţa, în persoana lui Alexandru Toniuc, respectiv Ioan Conon. Cele două partide nu au reuşit să acceadă nici în Consiliul Local Bistriţa, nici în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi nu au, în Bistriţa-Năsăud, niciun primar.

Pe de altă parte, conducerea organizaţiei judeţene a PDL Covasna se va consulta cu organizaţiile locale pentru a afla poziţia lor faţă de o eventuală alianţă pe plan local pentru alegerile locale, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, liderul judeţean al PDL, Dan Manolăchescu.

„În momentul de faţă nu ştiu dacă vom încheia sau nu vreo alianţă, mă voi consulta cu organizaţiile locale în acest sens (…) Nu am nicio reţinere în a face alianţe pe plan judeţean, dar ne vom consulta cu organizaţiile locale, la urma urmei, ele vor duce lupta în campania electorală”, a afirmat preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu.

PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea „Mişcarea Populară”, cu sigla inima, a declarat, duminică, după şedinţa Colegiului Director, preşedintele PDL, Emil Boc.

Emil Boc a precizat că decizia Colegiului Director este ca PDL să nu încheie la nivel naţional niciun fel de alianţe pentru alegerile locale, dar va lăsa la latitudinea organizaţiilor judeţene ale partidului să decidă dacă vor încheia, pentru maximizarea rezulatelor, alianţe judeţene cu alte formaţiuni politice.

El a spus că dacă organizaţiile judeţene vor decide să încheie alianţe pe plan local, acestea se vor face sub denumirea „Mişcare Populară”, cu sigla inima.

 

Cele mai citite

Discuții incerte la Bruxelles privind planul României de reducere a deficitului bugetar din 2025

Discuțiile de la Bruxelles privind planul de reducere a deficitului bugetar al României, ce ar trebui implementat din 2025, rămân în acest moment incerte....

DNA a pus sub acuzare cinci funcționari ANAF și un dezvoltator imobiliar

Cinci funcţionari de la ANAF - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală au fost puşi sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu, fiind suspectaţi că...

Peste 22.000 de persoane trec în Siria în contextul loviturilor israeliene asupra Libanului: surse de securitate siriene.

Surse de securitate siriene au declarat că peste 22.000 de persoane au trecut din Liban în Siria prin două dintre punctele de trecere a...
Ultima oră
Pe aceeași temă