14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialStrategie pentru UDMR până în 2020

Strategie pentru UDMR până în 2020

Europarlamentarul Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara, a declarat sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu-Mureş, că va propane UDMR un document politic, intitulat Strategia Transilvania 2020, care urmăreşte priorităţile formulate în Strategia Europa 2020 a Uniunii Europene şi propune o schimbare inclusiv a mentalităţilor din societate.

“Strategia noastră va fi un proiect pentru viitor şi nu va deveni literă moartă care zace prin sertare. Ne dorim o strategie care să contribuie la schimbarea mentalităţilor, la înţelegerea posibilităţilor ce decurg din statutul nostru de membru al UE şi la acţiunea necesară pentru a fructifica aceste posibilităţi”, a afirmat Winkler.

Potrivit acestuia, maghiarii din România îşi doresc, în primul rând, rezolvarea problemelor economice, îmbunătăţirea nivelului de trai şi să aibă siguranţa zilei de mâine.

Soluţii pentru maghiari

“Soluţiile pe care noi trebuie să le oferim comunităţii constau în măsuri imediate, măsuri introduse în programul noului guvern la iniţiativa UDMR, dar şi măsuri pe termen mediu şi lung care vor fi cuprinse în Strategia Transilvania 2020, aflată în curs de elaborare, a precizat eurodeputatul.

Iuliu Winkler a susţinut că deşi România este de cinci ani membră a UE, nu a obţinut rezultatele aşteptate în momentul aderării.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă