3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialCuierul din baie: soluţie ieftină şi eficientă

Cuierul din baie: soluţie ieftină şi eficientă

Una din cele mai importante este re­pre­zentată de marile magazine care comercializează materiale de construcţie şi articole de bricolaj. Aici puteţi să găsiţi obiecte care pot sta la baza unei idei de ansamblu de amenajare a unui anumit spaţiu. Mai mult, produsele sunt uşor de asamblat şi montat, ceea ce elimină necesitatea contractării unui meşter cu experienţă.

Pentru a exemplifica ideea prezentată mai sus am ales să vă prezentăm montajul unui cuier în baie. Operaţia pare una insignifiantă, privită în ansamblul lucrărilor de reamenajare a unei întregi locuinţe.

Cu toate acestea, ea are însemnătatea ei în spaţiul sălii de baie. Fiind vorba de baia unui apartament de bloc, proprietarii s-au confruntat cu obişnuitele probleme spaţiale pe care le pun aceste încăperi.

În aceste circumstanţe, chiar amplasarea unui cuier pentru prosoape şi halate de baie a reprezentat un impediment. Pentru a-l depăşi, proprietarii s-au gândit să monteze cuierul pe noua uşă a băii, iar pentru a evita aglomerarea spaţiului, ei au decis să achiziţioneze un cuier cât mai mic posibil.

Într-unul din magazinele care comercializau asemenea lucruri, ei au găsit seturi de agăţători prevăzute cu adeziv. Acestea s-au dovedit a fi cea mai simplă, practică şi, nu în ultimul rând, ieftină soluţie pentru cuierul din baia lor.

Etape de lucru:

1 Achiziţionarea agăţătorilor. Agăţătorile au fost cumpărate într-un set de patru bucăţi, la preţul de 7 lei. Au fost alese agăţători din metal inoxidabil, pentru ca umiditatea din baie să nu provoace ruginirea acestora. Acestea erau prevăzute cu adeziv.

2 Pregătirea suprafeţei de lucru. Uşa nou montată a băii, cea care a reprezentat suprafaţa de montaj, a fost curăţată conform instrucţiunilor. S-a urmărit degresarea furnirului, pentru ca aderenţa adezivului de pe cârlige să nu aibă de suferit.

3 Măsurarea suprafeţei. Cu o ruletă a fost măsurată lăţimea uşii. Aceasta avea 73 cm, ceea ce a condus la decizia să fie montate numai trei din cele patru cârlige pe care la avea setul, pentru a se evita intervalele mici dintre acestea.

4 Montajul primului cârlig. După ce s-a stabilit că primul cârlig trebuie să fie montat la o distanţă de 15 cm. de la marginea laterală a uşii, s-a măsurat şi marcat şi distanţa de 6 cm. de la marginea superioară a acesteia. După ce au fost marcate cele două repere, cârligul a fost aplicat prin lipire.

5 Montajul cârligului doi. Operaţia a fost repetată în cealaltă extremitate a uşii. După ce a fost fixat şi cel de al doilea cârlig, distanţa dintre ele a fost măsurată pentru a se stabili locul cârligului din mijloc. După ce au fost măsuraţi şi cei 6 cm de la muchia superioară a uşii, a fost aplicat şi ultimul cârlig.

Constantin Stefan
Constantin Stefan
Constantin Stefan
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă