21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialProtest la operă

Protest la operă

Primarul şi consilierii municipali i-au dat un răgaz de câteva luni directorului Florin Melinte ca să distrugă dovezile jafului pe bani publici.

Spectacolul „Pierduţi în dragoste”, programat sâmbătă pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, a început inedit, cu un protest al artiştilor. La ridicarea cortinei, protagoniştii spectacolului erau aliniaţi în spatele tenorului Ionuţ Negrişanu, desemnat să citească un apel către primarul Dumitru Nicolae şi consilierii municipali, care nici la două luni de la demiterea directorului Florin Melinte nu au numit un interimar: „Lipsa de comunicare din partea autorităţii, faptul că legea este ocolită ne determină să ne simţim izolaţi într-un con de umbră.

Rugăm autoritatea locală să facă lumină în această situaţie şi să ne ofere posibilitatea, aşa cum a promis, să intrăm în legalitate şi să se aştearnă pacea asupra acestui teatru şi asupra acestor artişti greu încercaţi”, se spunea în apelul artiştilor. Cortina s-a ridicat şi a doua oară, pentru debutul spectacolului. În noiembrie, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a pus capăt abuzurilor umilitoare la care directorul Melinte supunea artiştii, cerându-i acestuia să demisioneze. Demisia a intrat în vigoare pe 1.12.2011.

Pentru că e protejatul primarului Nicolae, Melinte şi-a impus regulile. Nu a fost numit un interimar, pentru ca fostul director să poată fi prezent zilnic în teatru şi să distrugă documentele din care rezulta jaful din banii municipalităţii, de la turnee clandestine în Germania la sume foarte mari plătite unor colaboratori. În decembrie a şi fost găsită o sacoşă plină cu documente distruse de Melinte. Situaţia este ilegală, pentru că pe documentele teatrului apare în continuare formula „Director – Florin Melinte”, acestea fiind semnate de adjuncta Laura Sava, complice la jaful din teatru.

Firma surorii Laurei Sava a încasat de la teatru 750 milioane lei vechi pentru „servicii culturale”. Neregulile financiare de la teatrul muzical au fost discutate în şedinţa CLM din 23.11.2010 şi, deşi a trecut mai mult de un an, aleşii nu au luat nici o măsură.  Text Box:

 

 

 

Protest spontan pe scena Teatrului Muzical
„Nae Leonard” Galaţi (sursă foto: Galatipenet.ro)

Cele mai citite

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...
Ultima oră
Pe aceeași temă