20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDe ce a fost amânată din nou inaugurarea Pasajului Pipera

De ce a fost amânată din nou inaugurarea Pasajului Pipera

Deşi lucrările au fost finalizate, Pasajul Pipera nu va putea fi dat în folosinţă până edilii nu vor primi rezultatele evaluărilor făcute de specialişti. Procedura va mai dura doar câteva zile, promit autorităţile.

Pasajul Pipera, care supratraversează Şoseaua Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca, este gata, însă şoferii nu au primit undă verde pentru a circula pe acesta. Cele două termene de inaugurare, anunţate de primarul Oprescu – octombrie şi sfârşitul lunii decembrie – au fost ambele depăşite. La fel şi termenul asupra căruia convenise municipalitatea împreună cu constructorii, însă edilii nu îşi fac probleme pentru că lucrarea e încheiată.

„Cred că pe 11 ianuarie se întoarce primarul general din concediu, mai face o inspecţie, mai dă o tură pentru a vedea dacă îi place şi apoi îi dă drumul. Pasajul şi şoseaua lărgită vor prelua traficul de la viitoarea autostradă Bucureşti – Ploieşti”, ne-a declarat viceprimarul general Victor Iovici.

Totuşi, primăria nu va putea da drumul la circulaţie pe pasaj până nu se va încheia procedura de evaluare tehică a pasajului, însă Iovici e optimist şi spune că totul va fi gata până pe 15 ianuarie.

„Pasajul Pipera va putea fi dat în folosinţă doar după finalizarea întregii proceduri de evaluare a caracteristicilor sale de rezistenţă şi stabilitate care să confirme datele stabilite prin proiect şi cerute de standardele în vigoare. Până acum, au fost făcute încercările statice şi dinamice pentru confirmarea caracteristicilor de rezistenţă şi funcţionale ale pasajului. În momentul de faţă sunt aşteptate concluziile evaluării rezultatelor încercărilor efectuate până în prezent. Doar în urma evaluării acestor rezultate, se va putea decide punerea în funcţiune a Pasajului Pipera”, au declarat reprezentanţii municipalităţii.

Mai este de lucru la lărgirea şoselei

Chiar dacă pasajul este gata, lucrările de lărgire a şoselei Pipera de la două la şase benzi, între Calea Floreasca şi calea ferată Bucureşti-Constanţa, sunt departe de a fi gata. „Se vor relua lucrările la şosea în luna aprilie, când ne va permite vremea şi va trebui să vedem ce buget avem la dispoziţie pentru a continua proiectul. Nu ştiu să va spun când va fi finalizat”, a declarat viceprimarul Victor Iovici.

Supralărgirea şoselei va fluidiza traficul în zona de nord a oraşului şi va prelua fluxul de maşini care vor veni de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti. Poţiunea de drum care va fi lărgită are o lungime de peste 1500 de metri, iar pasajul are o lungime de 475 de metri şi patru benzi de circulaţie.  

Cele mai citite

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Vine și recompensa după victoria cu RFS! Ce suma va câștiga FCSB în urma victoriei din Europa League

FCSB a învins RFS cu 4-1 în Europa League și ocupă locul 2 în clasament, având 3 puncte, la egalitate cu Ajax Amsterdam. Echipa FCSB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă