17.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialPrimarii din Snagov ลŸi Jilava au fost arestaลฃi pentru 29 de zile

Primarii din Snagov ลŸi Jilava au fost arestaลฃi pentru 29 de zile

Primarul din Jilava, Adrian Mladin, cel din Snagov, MuลŸat Apostol, vicepreลŸedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman ลŸi finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz au fost arestaลฃi preventiv pentru 29 de zile, pentru corupลฃie, a decis Curtea de Apel BucureลŸti, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel BucureลŸti a admis astfel propunerea procurorilor DNA privind arestarea preventivฤƒ pentru 29 de zile a primarului din Jilava, Adrian Mladin, a celui din Snagov, MuลŸat Apostol, a vicepreลŸedintelui CJ Ilfov, Gheorghe Roman ลŸi a finului primarului din Jilava, Ovidiu Szasz.

Cei patru vor fi arestaลฃi pentru 29 de zile de la data încarcerฤƒrii.

În ceea ce le priveลŸte pe Roxana Curpene ลŸi Eugenia Cuลฃaru, ambele notar public, instanลฃa a respins propunerea de arestarea preventivฤƒ ลŸi a luat faลฃฤƒd e acestea mฤƒsura obligฤƒrii de a nu pฤƒrฤƒsi localitatea pentru 29 de zile începand din 22 decembrie.

Primarul din Snagov, MuลŸat Apostol, ลŸi edilul din Jilava, Adrian Mladin, au fost reลฃinuลฃi miercuri de procurorii Direcลฃiei Naลฃionale Anricorupลฃie, care îi acuzฤƒ de luare de mitฤƒ ลŸi trafic de influenลฃฤƒ în legฤƒturฤƒ cu derularea unor afaceri cu terenuri. Cei doi edili ar fi luat mitฤƒ pentru emiterea unor acte privind situaลฃia juridicฤƒ a unor terenuri.

În acelaลŸi dosar, procurorii anticorupลฃie i-au reลฃinut ลŸi pe vicepreลŸedintele Consiliului Judeลฃean Ilfov, Gheorghe Roman, pe finul primarului comunei Jilava, Ovidiu Szasz, ลŸi pe notarii publici Eugenia Cuลฃaru ลŸi Roxana Curpene. Totodatฤƒ, în cauzฤƒ mai este cercetat Ion Scaeลฃeanu, o persoanฤƒ din anturajul primarului comunei Snagov.

Din Ordonanลฃa de punere în miลŸcare a acลฃiunii penale întocmitฤƒ de procurori rezultฤƒ cฤƒ, în perioada martie – noiembrie 2011, Adrian Mladin, Apostol MuลŸat, Ovidiu Szasz, Gheorghe Roman ลŸi Ion Scaeลฃeanu, în schimbul unor sume de bani cerute drept mitฤƒ de la o persoanฤƒ denunลฃฤƒtoare, au acลฃionat pentru întocmirea unui plan parcelar, avizarea acestuia ลŸi emiterea documentelor cadastrale, astfel încât sฤƒ fie intabulate terenurile pe care denunลฃฤƒtorul le achiziลฃionase anterior.

Terenurile, în suprafaลฃฤƒ totalฤƒ de 23,8 hectare, situate în extravilanul comunei Jilava, judeลฃul Ilfov, erau amplasate într-o zonฤƒ în care nu exista un plan parcelar, astfel cฤƒ nu puteau fi intabulate.

Potrivit procurorilor, interesul denunลฃฤƒtorului era ca aceste terenuri sฤƒ fie învecinate, pentru ca, dupฤƒ întocmirea planului parcelar ลŸi eliberarea documentelor cadastrale, acestea sฤƒ poatฤƒ fi unite într-un singur lot în evidenลฃele funciare ลŸi apoi vândute unei societฤƒลฃi comerciale.

În acest sens, primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, i-a pretins denunลฃฤƒtorului 500.000 de euro, din care în 19 septembrie a primit 50.000 de euro, pentru ca, abuzând de prerogativele funcลฃiei, sฤƒ dispunฤƒ întocmirea, de cฤƒtre Comisia Localฤƒ de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care sฤƒ fie incluse toate terenurile denunลฃฤƒtorului în suprafaลฃฤƒ totalฤƒ de 23,8 hectare, iar loturile sฤƒ fie alipite.

De asemenea, primarul Mladin s-a angajat sฤƒ îลŸi exercite influenลฃa pe care a lฤƒsat sฤƒ se creadฤƒ cฤƒ o are asupra directoarei Oficiului de Cadastru ลŸi Publicitate Imobiliarฤƒ Ilfov pentru a o determina sฤƒ avizeze planul parcelar ลŸi sฤƒ emitฤƒ documentele cadastrale în vederea alipirii terenurilor în cauzฤƒ.

În 28 iulie, Adrian Mladin l-a determinat pe finul sฤƒu Ovidiu Szasz sฤƒ încheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denunลฃฤƒtorul prin care acesta din urmฤƒ sฤƒ îi cedeze drepturile asupra a douฤƒ terenuri. În realitate, acest contract a fost încheiat doar pentru a garanta ลŸi a ascunde sฤƒvârลŸirea infracลฃiunii de luare de mitฤƒ, au precizat procurorii.

În contextul în care întocmirea planului parcelar trena, a intervenit ลŸi primarul comunei Snagov, Apostol MuลŸat, care a lฤƒsat sฤƒ se creadฤƒ cฤƒ are influenลฃฤƒ asupra lui Mladin ลŸi a directorului Oficiului de Cadastru ลŸi Publicitate Imobiliare Ilfov ลŸi cฤƒ, astfel, ar putea sฤƒ grฤƒbeascฤƒ demersurile de obลฃinere a documentelor cadastrale pentru denunลฃฤƒtor. MuลŸat i-a pretins denunลฃฤƒtorului, direct ลŸi prin intermediar, 1,1 milioane de euro.

Pentru a ascunde ลŸi garanta obลฃinerea mitei, Apostol MuลŸat l-a determinat pe Ion Scaeลฃeanu sฤƒ întocmeascฤƒ, la notariat, în 6 iulie, un contract de împrumut fictiv cu denunลฃฤƒtorul, din care sฤƒ rezulte cฤƒ Scaeลฃeanu l-ar fi împrumutat pe denunลฃฤƒtor cu suma pretinsฤƒ drept mitฤƒ, respectiv 1,1 milioane de euro, iar împrumutul sฤƒ fie garantat cu terenurile denunลฃฤƒtorului. În cele din urma însฤƒ, Scaeลฃeanu a încheiat contractul de împrumut pe suma de 2,5 milioane de euro.

În perioada iulie-septembrie, notarul public Roxana Curpene l-a sprijinit ลŸi ajutat pe Ion Scaeลฃeanu în toate demersurile acestuia în vederea obลฃinerii sumei de 2,5 milioane de euro drept mitฤƒ de la denunลฃฤƒtor, inclusiv sฤƒ încheie un contract de împrumut fictiv cu denunลฃฤƒtorul.

La rândul sฤƒu, prin intermediul primarul Apostol MuลŸat, Gheorghe Roman, în calitate de vicepreลŸedinte al Consiliului Hudeลฃean Ilfov, a pretins suma de 100.000 de euro denunลฃฤƒtorului, lฤƒsând sฤƒ se creadฤƒ cฤƒ are influenลฃฤƒ asupra directoarei Oficiului de Cadastru ลŸi Publicitate Imobiliarฤƒ Ilfov, astfel încât sฤƒ o determine sฤƒ avizeze planul parcelar întocmit de Comisia Localฤƒ de Fond Funciar a comunei Jilava, în care erau incluse toate terenurile denunลฃฤƒtorului ลŸi a emite, cât mai urgent posibil, documentele cadastrale pentru aceste terenuri.

Notarul public Cuลฃaru Eugenia l-a sprijinit ลŸi ajutat pe denunลฃฤƒtor sฤƒ întocmeascฤƒ acte autentice, cunoscând cฤƒ prin acestea se atestฤƒ împrejurฤƒri necorespunzฤƒtoare adevฤƒrului, întrucât ascund ลŸi totodatฤƒ garanteazฤƒ darea unor sume mari de bani cu titlu de mitฤƒ primarilor comunelor Jilava ลŸi Snagov.

În cursul anului 2011, planul parcelar a fost întocmit, iar Oficiul de Cadastru ลŸi Publicitate Imobiliarฤƒ Ilfov a emis documentele cadastrale respective.

În cauzฤƒ se efectueazฤƒ acte de urmฤƒrite penalฤƒ ลŸi faลฃฤƒ de alte persoane.

În acest dosar, procurorii au colaborat cu ofiลฃeri din Direcลฃia Generalฤƒ Anticorupลฃie.

 

Cele mai citite

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ