24.5 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialSancศ›iunea datฤƒ de Ambulanศ›a Bucureศ™ti unui medic din echipajul care a ajuns...

Sancศ›iunea datฤƒ de Ambulanศ›a Bucureศ™ti unui medic din echipajul care a ajuns la Ioan Gyuri Pascu รฎnainte ca artistul sฤƒ decedeze, anulatฤƒ de Tribunalul Bucureศ™ti

Sancศ›iunea datฤƒ de Ambulanศ›a Bucureศ™ti-Ilfov în cazul medicului Anca Dobre, cea care a rฤƒspuns primului apel de urgenศ›ฤƒ în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu, a fost anulatฤƒ, marศ›i, de Tribunalul Bucureศ™ti, informeazฤƒ Mediafax.

Magistraลฃii Tribunalului BucureลŸti au admis contestaลฃia medicului ลŸi au dispus anularea deciziei de sancลฃionare emisฤƒ de Serviciul de Ambulanลฃฤƒ BucureลŸti – Ilfov. Totodatฤƒ, instanลฃa a decis obligarea Serviciului de Ambulanลฃฤƒ BucureลŸti-Ilfov la plata sumei de 3.500 lei reprezentând cheltuieli de judecatฤƒ.

Decizia Tribunalului BucureลŸti nu este definitivฤƒ, ea putând fi atacatฤƒ tot la tribunal în termen de 10 zile de la comunicare.

„Am atacat decizia de sancลฃionare a doamnei doctor Anca Dobre, deoarece a fost emisฤƒ cu încฤƒlcarea condiลฃiilor de legalitate prevazute de Codul Muncii. În plus, decizia de sancลฃionare este deopotrivฤƒ lipsitฤƒ de temeinicie: doamna doctor nu a încฤƒlcat obligaลฃiile prevฤƒzute de contractul de muncฤƒ, fiลŸa postului ลŸi regulamentul intern. Referitor la faptul dacฤƒ doamna doctor Anca Dobre va da în judecatฤƒ Serviciul de Ambulanลฃฤƒ BucureลŸti – Ilfov pentru prejudicii de imagine: nu cred cฤƒ va promova o astfel de acลฃiune. Anca Dobre este un medic pasionat, care îลŸi respectฤƒ profesia, pacienลฃii, colegii. Scopul urmarit prin aceastฤƒ acลฃiune a fost îndreptarea unei greลŸeli, respectiv aceastฤƒ sancลฃionare nedreaptฤƒ”, a declarat DragoลŸ Iordache, avocatul medicului.


Citeศ™te ศ™i:  INTERVIU cu dr. Victor Costache. Ioan Gyuri Pascu putea fi salvat: Este ลŸocant cฤƒ un pacient de 55 de ani a murit de infarct într-o capitalฤƒ UE 

În ultimele ลŸase luni, douฤƒ decese intens mediatizate au scos la luminฤƒ, din nou, lacunele sistemului de urgenลฃฤƒ din România, dar ลŸi pericolul reprezentat de bolile cardiovasculare, care ucid anual un sfert de milion de români.


Medicul Anca Dobre a fฤƒcut parte din echipajul Serviciului de Ambulanลฃฤƒ BucureลŸti – Ilfov care s-a deplasat în dimineaลฃa zilei de 26 septembrie, la ora 03.40, la adresa lui Ioan Gyuri Pascu, ambulanลฃa fiind chematฤƒ de fosta soลฃie a artistului. Potrivit avocatului, nici pacientul, nici fosta soลฃie a pacientului nu au menลฃionat antecedentele cardio-vasculare ลŸi nu au prezentat documentaลฃia medicalฤƒ. De asemenea, întrebat despre istoricul medical, Ioan Gyuri Pascu ar fi menลฃionat cฤƒ suferฤƒ de diabet zaharat pe care îl ลฃinea sub control. Medicul Anca Dobre a pฤƒrฤƒsit locuinลฃa pacientului în momentul în care acesta se simลฃea bine ลŸi avea parametrii vitali normali.

Ulterior, ca urmare a decesului lui Ioan Gyuri Pascu, Serviciul de Ambulanลฃฤƒ BucureลŸti – Ilfov a audiat-o în data de 29 septembrie pe Anca Dobre în cadrul comisiei de Disciplinฤƒ. Medicul a explicat în faลฃa comsiei modul în care s-au desfฤƒลŸurat intervenลฃia la domiciliul pacientului ลŸi i-a fost comunicat verbal cฤƒ nu existฤƒ motive pentru a fi sancลฃionatฤƒ, potrivit avocatului acestuia, care a mai precizat cฤƒ decizia de sancลฃionare a fost transmisฤƒ la solicitare, dupฤƒ ce aceasta a constatat cฤƒ i-a fost diminuat salariul.

Pe de altฤƒ parte, Serviciul de Ambulanลฃฤƒ BucureลŸti-Ilfov a acuzat atunci medicul care a intervenit iniลฃial în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu cฤƒ nu a avut cu el întregul echipament ลŸi cฤƒ nu a putut face dovada consimลฃฤƒmântului pacientului pentru refuzul de transport la spital, potrivit medicului Alis Grasu. Întrebatฤƒ dacฤƒ medicul ar fi trebuit sฤƒ-i facฤƒ o electrocardiogramฤƒ lui Ioan Gyuri Pascu, Alis Grasu a precizat la acea vreme cฤƒ ea ar fi fฤƒcut o electrocardiogramฤƒ, dar cฤƒ este "mai exageratฤƒ ca alลฃi medici".

„Medicul nu are în fiลŸa de intervenลฃie consimลฃฤƒmântul pacientului în ceea ce priveลŸte refuzul de a fi transportat la spital, deลŸi declarฤƒ cฤƒ a propus acest lucru, dar a fost refuzat. (…) Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanลฃฤƒ sancลฃionarea disciplinarฤƒ a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii", a declarat atunci Alis Grasu.


 Citeศ™te ศ™i: Scandalul morศ›ii lui Ioan Gyuri Pascu. STS contrazice Serviciul de Ambulanศ›ฤƒ: Soศ›ia artistului a sunat la 112 de trei ori, nu de douฤƒ. Un al doilea medic de la Ambulanศ›ฤƒ este cercetat de autoritฤƒศ›i 

Poliศ›ia din cadrul Serviciului Omoruri ridicฤƒ, vineri, documente de la SMURD ศ™i de la Serviciul de Ambulanศ›ฤƒ, în cazul morศ›ii artistului Ioan Gyuri Pascu. Totodatฤƒ, Serviciul de Telecomunicaศ›ii Speciale contrazice informaศ›iile oferite de Serviciul de Ambulanศ›ฤƒ, precizând cฤƒ soศ›ia actorului la numฤƒrul unic de urgenศ›ฤƒ de trei ori.


Totodatฤƒ, ลŸeful Departamentului pentru Situaลฃii de Urgenลฃฤƒ, Raed Arafat, a declarat atunci cฤƒ, în cazul morลฃii lui Ioan Gyuri Pascu, primul medic venit pentru intervenลฃie a decis sฤƒ nu facฤƒ o electrocardiogramฤƒ, dar „poate cฤƒ alt medic fฤƒcea", precizând cฤƒ oficialii Colegiului Medicilor trebuie sฤƒ stabileascฤƒ vinovatul.

Cele mai citite

Dialog satiric: Nuntฤƒ politicฤƒ – Academia Catavencu

โ€“ Nu arunci buchetul? โ€“ Mai bine te arunc pe tine, cฤƒ nu mai eศ™ti pe liste la alegeri. โ€“ Oleu! A venit ศ™i ศ™eful...

Exporturile alimentare rฤƒmรขn o provocare: Doar 8 companii din industrie au intrat รฎn top 500

Industria alimentarฤƒ din Romรขnia, deศ™i รฎn creศ™tere รฎn ultimii ani, nu reuศ™eศ™te sฤƒ acopere รฎntregul necesar de consum intern ศ™i are o prezenศ›ฤƒ modestฤƒ...

Dosar penal deschis de poliศ›iศ™ti dupฤƒ ce un cal a fost spฤƒlat รฎntr-o spฤƒlฤƒtorie auto

Doi gorjeni au atras atenศ›ia รฎntr-o spฤƒlฤƒtorie auto din Tรขrgu Jiu, unde, timp de cรขteva minute, ศ™i-au curฤƒศ›at meticulosโ€ฆ calul. Scena a stรขrnit amuzamentul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ