21 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSpecialVedetă post-mortem: înmormântări transmise live, pe internet

Vedetă post-mortem: înmormântări transmise live, pe internet

Dacă nu ai reuşit să devii vedetă în timpul vieţii, moartea ţi-ar putea împlini visul. FunerarTV este un site înfiinţat în 2010, „specializat cu preluarea, înregistrarea şi transmiterea live, pe internet a întregii game de servicii funerare, de la pregătirile iniţiale şi până la final”, după cum spun chiar patronii afacerii, pe prima pagină a platformei.  
 
 Cu un motto foarte atractiv: „Vrei sau nu, tot aici ajungi”, site-ul speră să îi convingă pe adepţii exhibiţiilor morbide că merită să investească într-o transmisiune în direct a înmormântării unei persoane dragi. Mai mult, Funerar TV îţi face o promisiune înduioşătoare: „Nu te vom uita niciodată”. 
 
 Deşi poate părea sinistru, scopul site-ului este unul nobil. El răspunde nevoilor acelor persoane care se află peste hotare în momentul în care o persoana dragă decedată este înmormântată. În cazul în care fiii rătăcitori vor să ia parte la slujbă şi la punerea în groapă a răposatului, au ocazia să facă live streaming pe FunerarTV.ro şi să îşi împace conştiinţa. 
 
 Preţurile nu sunt tocmai accesibile. Pentru o filmare cu o cameră, veţi plăti 170 de euro. Dacă vreţi 2 camere, şi montaj, o să scoateţi din buzunar 580 de euro. Filmarea cu 3 camere şi regie de montaj este deja un lux: 840 de euro. În definitiv, este ultima şansa a răposatului să joace într-un film. De ce să nu investeşti?

 Oricât de lugubru ar părea, pompele funebre au devenit o afacere în România. Într-un fel, este un semn de progres. Şi moartea face parte din viaţa noastră agitată, intoxicată cu „idealurile” culturii de consum. De ce să o ignorăm? Aşadar, dacă vrei o înmormântare creativa, excentrică şi…live, apelează fără teamă la serviciile oferite de avangarda antreprenorilor funerari autohtoni.   

Cele mai citite

Joe Biden se va preocupa de întărirea Ucrainei pentru restul mandatului

Preşedintele american Joe Biden este "hotărât" să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina şi se va întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski...

Fetiță de trei luni, moartă într-un incendiu

O fetiță de trei luni a murit sâmbătă, după ce locuința în care se afla, în satul Poienile Zagrei, comuna Zagra din judeţul Bistriţa-Năsăud,...

Marcel Ciolacu: Prioritatea noastră este salvarea oamenilor

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Cătălin Predoiu şi Raed Arafat au ajuns și duminică la Slobozia Conachi Mii de gospodării sub ape, în sute de case...
Ultima oră
Pe aceeași temă