O echipa de cercetatori americani a facut o descoperire potential revolutionara. Savantii au testat efectul terapiei cu celule stem asupra creierului.
Mai precis, ei au extras celule stem din embrionii de cobai si le-au injectat in creierele rozatoarelor mature, suferinde de o boala ciudata care ii impiedica sa proceseze leptina, un hormon care avertizeaza corpul cu privire la starea de foame sau de satietate.
Transplantul a fost atat de eficient incat cobaii au pierdut in greutate si organismul lor a inceput sa recunoasca hormonul.
Savantii au declarat ca au studiat cazul obezitatii pentru ca experimentele in acest domeniu arata clar daca terapia are succes sau daca este un esec.
Adevarata tinta a cercetatorilor au fost bolile neurologice complexe care afecteaza aceeasi regiune a creierului. Oamenii de stiinta au vizat in special boala Parkinson, autismul, epilepsia si afeciunile rezultate din accidentarea coloanei vertebrale.
Celulele stem prelevate nu erau specializate, dar s-au transformat in patru tipuri diferite de neuroni, care s-au conectat cu celulele deja existente.