23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO ŞOCANT. Cum sunt chinuite păsările la fermele McDonald's

VIDEO ŞOCANT. Cum sunt chinuite păsările la fermele McDonald’s

O investigaţie recentă a organizaţiei non-profit Mercy For Animals a arătat cum sunt torturate păsările care furnizează ouăle pentru produsele McDonald’s, se arată pe site-ul organizaţiei.

Membri ai ONG-ului american au vizitat ferme din Iowa, Minnesota şi Colorado şi au văzut cum păsările sunt înghesuite în cuşti mai mici decât o foaie de hârtie A4, unde nu-şi pot întinde nici măcar aripile.

Muncitorii le ard ciocurile puilor pe viu, fără nici un fel de anestezic şi apoi îi aruncă în cuşti, de la mare distanţă. Puiii care nu nimeresc înăuntru se izbesc de podea şi îşi rup picioarele. Multe dintre găini au răni care sângerează şi sunt bolnave.

Găinile care mor rămân cu săptămânile în cuştile unde sunt găini vii, care ouă peste cadavrele în putrefacţie ale celorlalte păsări.

Activiştii au surprins şi imagini cu un muncitor care a legat o găină de un picior şi o învârtea în aer, izbind-o de perete din când în când. De asemenea, au filmat cum puii sunt asfixiaţi în pungi de plastic.

 

Urmăriţi mai jos imaginile obţinute de membrii organizaţiei non-guvernamentale Mercy For Animals. Atenţie, videoclipul este şocant.

 

Cuştile folosite de furnizorul McDonald’s au fost interzise în statele Michigan şi California, precum şi în Uniunea Europeană. În plus, mai mulţi producători, precum Whole Foods, Hellmann’s şi Wolfgang Puck, au renunţat la colaborările cu fermele unde animalele sunt crescute în astfel de condiţii.

MFA a cerut corporaţiei McDonald’s să pună capăt acestor tratamente pline de cruzime şi atrage atenţia că legislaţia americană nu protejează păsările nici la ferme, nici la abatoare. 

 

 

Cele mai citite

Adolescentă la volan urmărită de poliție pe străzile din București. A avariat cinci mașini

O tânără de 17 ani a fost urmărită în trafic de polițiști pe străzile din București. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața,...

Companiile din construcții se confruntă cu deficit de personal și volume mai mici de lucrări

Companiile care activează în domeniul construcțiilor și-au încetinit creșterea, după ce estimările de la începutul anului au fost date peste cap de modificările venite...

Crin Antonescu: Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea conducerii Partidului Național Liberal

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o emisiune la Antena 3 că, în opinia sa, Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă