17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialUn bărbat din Călăraşi a murit sub un mal de pământ. A...

Un bărbat din Călăraşi a murit sub un mal de pământ. A fost scos abia după nouă ore

Un bărbat de 25 de ani, angajat al unei societăţi care execută lucrări la canalizare în municipiul Olteniţa, a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a fost prins sub un mal de pământ, într-nu şanţ adânc de aproximativ patru metri, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, colegii muncitorului au încercat să-l scoată pe acesta din şanţ cu o frânghie, însă la un moment dat malul de pământ s-a prăbuşit din nou, acoperindu-l complet pe bărbat.

Ulterior, muncitorii au sunat la Serviciul Unic de Urgenţă 112 pentru a solicita ajutorul, iar la faţa locului s-au deplasat pompierii militari, un echipaj de poliţie şi o ambulanţă.

Pompierii au reuşit să-l scoată pe bărbat de sub malul de pământ după aproape nouă ore, însă acesta era mort.

„Medicii nu au putut să constate decât decesul tânărului. Muncitorul era căzut într-un canal adânc de peste patru metri, peste care s-a surpat un mâl de pământ. Pompierii militari aflaţi la faţa locului au săpat pentru scoaterea bărbatului la suprafaţa, dar acesta nu a mai putut fi salvat. A fost o operaţiune dificilă din cauza perimetrului în care a avut loc incidentul. Probabil că nu au fost luate toate măsurile de protecţie a malurilor de pământ, s-a început o anchetă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, lt. Mihai Ionescu.

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Călăraşi şi poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

De asemenea, ITM Călăraşi a stabilit că bărbatul lucra cu forme legale la societatea respectivă.

 

Cele mai citite

Macron cere restrângerea dreptului de veto în Consiliul de Securitate al ONU doar pentru „crime în masă”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri la Naţiunile Unite "limitarea" dreptului de veto în Consiliul de Securitate în cazuri de "crime în masă",...

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...

Iohannis nu a fost informat din timp de inundațiile din sudul Moldovei

Este problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor la ultimele inundaţii, a declarat miercuri, la New York, preşedintele României,...
Ultima oră
Pe aceeași temă