19.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăO companie americană de brokeraj, anchetată pentru dispariţia a 600 milioane dolari,...

O companie americană de brokeraj, anchetată pentru dispariţia a 600 milioane dolari, şi-a concediat toţi angajaţii

Compania americană de brokeraj MF Global, aflată în faliment şi anchetată de FBI pentru dispariţia a 600 milioane dolari din banii clienţilor, şi-a concediat toţi cei 1.066 de angajaţi, transmite Reuters, citat de Mediafax.

O parte a brokerilor concediaţi de MF Global au aflat vestea prin email sau de la televizor.

Concedierea are efect imediat, a anunţat lichidatorul MF Global, însă 200 dintre cele aproape 1.100 de persoane concediate ar putea fi ulterior reangajate pentru a ajuta la vânzarea activelor.

Momentul este cât se poate de prost pentru foştii angajaţi ai MF Global, notează Reuters. Nu numai că şomajul din SUA se află la un nivel ridicat, de circa 9%, dar alte firme de pe Wall Street au efectuat concedieri în ultima perioadă, ca urmare a declinului profiturilor şi reglementărilor mai stricte.

Directorul MF Global, Jon Corzine, şi-a prezentat în noiembrie demisia de la conducerea companiei şi a anunţat că nu va cere plata a 12 milioane de dolari la care avea dreptul într-o astfel de situaţie, conform contractului.

MF Global, cu sediul în New York, a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, că a cerut protecţia legii falimentului din cauza pierderilor înregistrate ca urmare a expunerii la criza datoriilor suverane din Europa. Compania a declarat datorii de 39,7 miliarde de dolari şi active de 41 de miliarde de dolari în cererea de protecţie faţă de creditori depusă luni la un tribunal din Manhattan.

După numai câteva zile, CNN a anunţat, citând surse, că FBI şi procurori federali ai SUA investighează modul în care au dispărut de la MF Global fonduri de circa 600 de milioane de dolari aparţinând clienţilor, înainte de intrarea companiei de brokeraj în faliment.

Cele mai citite

Iohannis nu a fost informat din timp de inundațiile din sudul Moldovei

Este problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor la ultimele inundaţii, a declarat miercuri, la New York, preşedintele României,...

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă