17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialSulfina Barbu: Dacă vor fi restructurări în companiile de stat poate să...

Sulfina Barbu: Dacă vor fi restructurări în companiile de stat poate să confirme ministrul Ariton

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că dacă vor fi restructurări în companiile de stat poate să confirme ministrul Economiei, dar la Ministerul Muncii nu s-au primit notificări în acest sens, potrivit Mediafax.

„Dacă vor fi restructurări în companiile de stat asta poate să confirme ministrul Ariton de la Economie. Eu nu am primit notificări din partea Ministerului Economiei legate de disponibilizări colective care să creeze presiune pe fondul de şomaj”, a precizat Sulfina Barbu întrebată dacă şi în 2012 vor fi disponibilizări.

Ministrul a subliniat că la discuţia cu reprezentanţii FMI s-au avut în vedere aspecte legate de importanţa Codului Muncii, rezultatele reformei, dialogul social, Comitetul Tripartit întrunit marţi.

„Am discutat despre legea asistenţei sociale, ei au vrut să ştie care sunt exact prevederile legale la noi, în special cele legate de acordarea ajutorului de încălzire”, a spus ministrul.

Sulfina Barbu a adăugat că atât bugetarii cât şi pensionarii trebuie să înţeleagă argumentele premierului Emil Boc privind previziunile economiei şi să nu iasă în stradă dacă îngheaţă pensiile şi salariile.

„Cu toţii ne dorim o evoluţie a economiei în 2012, care să permită indexarea pensiilor şi recuperarea unei părţi din salariile bugetarilor, dar depinde clar de cifre. Trebuie finalizaţi indicatorii economici”, a mai spus Sulfina Barbu.

Bugetul pe 2012 va fi trimis Parlamentului cel mai probabil fără măsuri de indexare a pensiilor şi creştere a salariilor pentru bugetari, existând varianta ca majorările să fie acordate în partea a doua a anului viitor, în funcţie de încasările la buget, a declarat miercuri seara ministrul Dezvoltării, Elena Udrea

„Cel mai probabil, proiectul de buget pleacă la Parlament fără indexări şi majorări. Probabil vom amâna şi intrarea în vigoare a Legii pensiilor”, a afirmat Udrea, la postul B1 TV.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că Guvernul ia în calcul elaborarea unui proiect de buget pentru anul viitor care să nu includă nicio majorare de salarii şi pensii cel puţin până în al doilea semestru din 2012, datele economice urmând să fie reanalizate la finele lunii iunie pentru eventuale creşteri în partea a doua a anului viitor.

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în România în perioada 25 octombrie-7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by. Cele mai importante teme de discuţie cu autorităţile române vizează construcţia bugetului pe anul viitor şi reforma companiilor de stat.

Cele mai citite

Euforie periculoasă: Ascensiunea drogurilor de petrecere

Noi substanțe psihoactive au fost introduse pe lista substanțelor interzise, anunță Agenția Națională Antidrog Agenția Națională Antidrog întreprinde măsuri de modificare a tabelelor anexe la...

Neil Lennon, încă afectat de experiența din România: „Incredibil de neprofesionist”

Neil Lennon, fostul antrenor al Rapidului, încă resimte modul în care a fost tratat în România, după despărțirea de clubul giuleștean, și își dorește...

Leonard Doroftei şi soția lui au decis să participe la emisiunea Power Couple

Leonard Doroftei, fostul mare campion la box, și soția sa, Monica, au făcut un anunț surprinzător: vor participa împreună la emisiunea „Power Couple”, difuzată...
Ultima oră
Pe aceeași temă