12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialDe marţi a devenit operaţional Tribunalul Ilfov

De marţi a devenit operaţional Tribunalul Ilfov

Tribunalul Ilfov, cu sediul în oraşul Buftea, a devenit operaţionat de marţi, autorităţile aşteptându-se ca funcţionarea acestuia să conducă la reducerea numărului de procese de la Tribunalul Bucureşti şi, în consecinţă, la eficientizarea activităţii acestei instanţe, relatează Mediafax.

Punerea în funcţie a Tribunalului Ilfov a reprezentat o prioritate pentru Ministerul Justiţiei, asumată şi de partenerii săi în acest demers, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Curtea de Apel Bucureşti, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi Oficiul Naţional Registrul Comerţului.

Ministerul Justiţiei a asigurat finanţarea tuturor posturilor vacante din schema de personal a Tribunalului Ilfov, a finanţării necesare derulării de investiţii pentru amenajarea şi dotarea sediului instanţei cu mobilier şi echipament IT.

„Punerea în funcţiune a Tribunalului Ilfov reprezintă reuşita unui efort comun depus de Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Curtea de Apel Bucureşti, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi Oficiul Naţional Registrul Comerţului. Implicarea consistentă şi activă a partenerilor noştri în acest demers, e o dovadă de bună colaborare, dincolo de nivelul declarativ”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

În Anexa 1 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, figurează ca instanţă Tribunalul Ilfov, cu sediul în oraşul Buftea.

Prin Ordinul ministrului Justiţiei 3135/C/29 decembrie 2010 a fost aprobat statul de funcţii al Tribunalului Ilfov. După aprobarea schemei de personal a Tribunalului Ilfov, Ministerul Justiţiei a demarat toate activităţile necesare pentru punerea în funcţiune a acestei instanţe judecătoreşti.

Cele mai citite

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă