26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportPonta: PSD se va opune şi luni, la Senat, adoptării Legii asistenţei...

Ponta: PSD se va opune şi luni, la Senat, adoptării Legii asistenţei sociale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că senatorii social-democraţi se vor opune adoptării legii asistenţei sociale şi la şedinţa de luni a plenului Senatului, relatează Mediafax.

Ponta a spus că atât senatorii PSD, cât şi cei ai PNL, se vor mobiliza la şedinţa de luni a plenului pentru a respinge legea asistenţei sociale.

Preşedintele PSD a declarat că această lege este „antisocială şi ia şi ultima şansă de supravieţuire a persoanelor cu venituri mici”.

Preşedintele PSD a mai declarat, luni, după şedinţa USL, că Guvernul nu îşi poate angaja răspunderea pe legea asistenţei sociale în această sesiune parlamentară, întrucât actul normativ este deja pe ordinea de zi, o eventuală angajare putând avea loc în sesiunea care debutează în februarie.

Ponta a spus că regulamentul celor două Camere nu permite angajarea răspunderii Executivului pe un act normativ aflat pe ordinea de zi.

El a precizat că, în condiţiile în care, totuşi, Guvernul îşi va angaja răspunderea, USL va depune moţiune de cenzură.

Ponta a precizat că poziţia USL faţă de acest act normativ este de respingere, nu de blocare, considerând că legea este una antisocială.

Dezbaterile la proiectul legii asistenţei sociale sunt blocate în Senat de mai multe săptămâni. Proiectul de lege propus de Guvern are termen de adoptare tacită în Senat data de 3 noiembrie. Camera Deputaţilor este forul decizional.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că legile privind reforma sănătăţii, asistenţa socială şi numirile de judecători la ÎCCJ vor fi adoptate prin asumarea răspunderii, pentru că s-a dovedit că nu pot fi trecute prin Parlament.

Cele mai citite

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă