13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialGuvernul bulgar a anulat o vizită a premierului olandez, care urma să...

Guvernul bulgar a anulat o vizită a premierului olandez, care urma să ajungă şi în România

Guvernul bulgar a anulat în ultimul moment o vizită oficială a premierului olandez, Mark Rutte, care urma să ajungă şi în România, relatează Radio Olanda, în pagina electronică de luni, citată de Mediafax.

Un purtător de cuvânt al Ministerului bulgar de Externe a declarat că vizita a fost anulată din cauza „unei dezbateri foarte dificile pe tema bugetului Bulgariei”.

Sericiul de informaţii al Guvernului olandez (RVD) afirmă că vizita anulată era un incovenient şi pentru premierul Rutte, din cauza programului său extrem de încărcat. Deplasarea urma să se încadreze într-o călătorie în Bulgaria şi România, astfel că vizita în România a fost de asemenea amânată.

Anularea vizitei de către partea bulgară intervine în contextul tensiunilor tot mai mari dintre cele două ţări, după ce Olanda, susţinută de Finlanda, s-a opus în septembrie aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Premierii bulgar şi român au vrut explicaţii din partea omologului lor olandez, în cursul unui summit european recent, dar o întâlnire nu a avut loc, notează Radio Olanda. Guvernul olandez argumentează că cele două ţări sunt pregătite din punct de vedere tehnic să adere la Schengen, dar sunt încă afectate de corupţie.

RVD susţine însă că tensiunile dintre Bulgaria şi Olanda nu sunt motivul anulării vizitei lui Rutte.

Cele mai citite

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...
Ultima oră
Pe aceeași temă