13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialBaschetul constănţean revine în actualitate

Baschetul constănţean revine în actualitate

CJC hotărăşte mâine dacă se va implica în revigorarea baschetului constănţean.

 

Autorităţile locale intră în scenă şi pun bazele revigorării baschetului constănţean. Partener tradiţional al sportului de performanţă, Consi­liul Judeţean Constanţa are pe agenda şedinţei de azi un pro­iect de hotărâre privind aderarea judeţului Constanţa – Consiliului Judeţean Constanţa ca membru asociat (fondator) la Clubul Sportiv Baschet Club Farul Constanţa.

În aceeaşi şedinţă se va hotărî şi acordarea unei sume de bani aceluiaşi club. Cum până acum consilierii au răspuns pozitiv la toate proiectele legate de sport, este foarte probabil ca ziua de 20 octombrie să devină data de renaştere a baschetului constănţean.

Informaţiile sunt puţine la ora actuală, dar se ştiu câteva lucruri esenţiale. Unul dintre ele este acela că Petrică Muntea­nu va fi preşedintele clubului care îşi va relua activitatea de la zero şi fără nici o legătură cu vechea structură care a activat în Divizia A. Petrică Munteanu nu a dorit să ofere mai multe informaţii deoarece clubul este la stadiul de proiect.

„Momentan suntem în stadiul de a pune la punct lucrurile pentru a ne începe activitatea. Ce pot spune este că vom porni la drum de la zero. În momentul în care vom forma o echipă şi clubul va funcţiona, vom oferi toate detaliile, vom prezenta echipa şi tot ce ţine de clubul nostru”, a declarat Petrică Munteanu, preşedintele CS Baschet Club Farul Constanţa.

Directorul DJST, Elena Frâncu, a anunţat că structura pe care o conduce va acorda sprijinul necesar, logistic, pentru ca Farul să îşi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii. Momentan se ştie că de echipă se va ocupa Costel Cernat, unul dintre cei mai buni baschetbalişti ai României, iar pregătirea şi jocurile vor avea loc în Sala „Tomis” din Complexul Sportiv„Flămânda”. 

Cele mai citite

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o...

Germania anticipează stagnare economică în 2024, conform noilor previziuni guvernamentale

Guvernul Germaniei se pregătește să revizuiască în scădere previziunile economice pentru 2024, în contextul în care cea mai mare economie a Europei se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă