26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialUn incendiu a izbucnit la Cantonul Silvic Azuga, proprietate a Casei Regale

Un incendiu a izbucnit la Cantonul Silvic Azuga, proprietate a Casei Regale

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Cantonul Silvic Azuga, proprietate a Casei Regale a României, flăcările cuprinzând o construcţie şi o anexă a acesteia, valoare pagubelor materiale fiind estimată la 70.000 de lei, transmite corespondentul Mediafax.

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, în jurul orei 22.00, la Cantonul Silvic Azuga, aflat în proprietatea Regelui Mihai, focul fiind complet lichidat după aproximativ trei ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Marina Dinu, pompierii prahoveni au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o motopompă pentru lichidarea incendiului care a cuprins o construcţie şi o anexă aflate la Azuga, construcţii administrate de Cantonul Silvic Azuga.

Intervenţia a fost dificilă din cauza terenului accidentat, pompierii folosind motopompa pentru a trage apă din râul Prahova, a precizat reprezentantul ISU Prahova.

Focul a distrus podul din lemn al unei construcţii pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi şi o anexă din lemn construită pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi.

În urma primelor verificări, pompierii presupun că incendiul a fost provocat de jarul sărit de la o instalaţie de încălzire.

Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la aproximativ 70.000 de lei, în timp ce valoarea bunurilor salvate este de 200.000 de lei, a precizat Marina Dinu.

Directorul Direcţiei Silvice Prahova, Costin Birjaru, a spus că domeniul pe care s-a produs incendiul aparţine Casei Regale a României.

Casa Regală deţine Cantonul Silvic Azuga şi are un contract de administrare cu Direcţia Silvică Prahova, iar în clădirea care a luat foc locuia un pădurar care are grijă de acel domeniu, a precizat şeful Direcţiei Silvice Prahova.

Acesta a arătat că pădurea nu a fost afectată de incendiu.

Cele mai citite

Germania și Franța cer amânarea controalelor biometrice la frontierele UE, invocând riscul de haos pentru călători

Germania și Franța au notificat Comisia Europeană că noul sistem de controale biometrice la frontierele Uniunii Europene nu este pregătit pentru implementare, relatează Financial...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă