12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportDeputaţii PSD şi PNL vor părăsi plenul dacă votul la legea câinilor...

Deputaţii PSD şi PNL vor părăsi plenul dacă votul la legea câinilor fără stăpân va fi secret

Grupurile PSD şi PNL din Camera Deputaţilor vor părăsi sala de plen la sesiunea a de vot final de marţi, în care este programată şi legea câinilor fără stăpân, dacă actuala putere va stabili ca votul să fie unul secret, a anunţat liderul grupului PSD, Mircea Duşa, relatează Mediafax.

Duşa a precizat că liderii grupurilor parlamentare din arcul guvernamental şi-au dat acordul pentru ca votul la legea câinilor fără stăpân să fie unul secret, această decizie nefiind agreată şi de opoziţie, care doreşte ca votul să se facă prin apel nominal, astfel încât votul fiecărui deputat să fie cunoscut de public.

„Noi vom solicita vot prin apel nominal. Dacă nu se va aproba, noi nu vom participa, astfel încât cetăţenii să vadă partidele care doresc ca această lege să fie adoptată aşa cum s-a redactat raportul şi cine împotrivă”, a spus Duşa.

Deputaţii au adoptat, luni, pe articole, Ordonanţa privind gestionarea câinilor fără stăpân, în forma Comisiei de Administraţie, care prevede că eutanasierea câinilor va fi decisă de administraţia locală după consultarea cetăţenilor din localitate, votul final, secret, urmând să fie dat marţi.

Deputaţii au adoptat pe articole proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, în forma de la Comisia de administraţie.

Decizia finală asupra acestui proiect de lege se va lua marţi, prin vot electronic secret, conform unei decizii a Biroului permanent şi a liderilor grupurilor parlamentare.

Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor a elaborat, la jumătatea lunii septembrie, un nou raport la proiectul de lege privind câinii fără stăpân, stabilind că eutanasierea câinilor va fi decisă de administraţia locală, numai după consultarea cetăţenilor din localitatea respectivă.

Deputaţii PSD şi PNL au pledat, luni, pentru sterilizarea acestor câini, acuzându-i pe cei de la PDL şi UDMR că doresc „uciderea celui mai bun prieten al omului”, iar, în replică, deputaţii puterii au spus că opoziţia crea să câştige capital electoral pe spatele câinilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă