6 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăGDPR7 factori responsabili pentru scaderea libidoului la femei

7 factori responsabili pentru scaderea libidoului la femei

Recunoaşte. De multe ori nu ai chef de sex. Această stare este normală, cu condiţia să nu te afecteze prea des.

 Dacă absenţa dorinţei a devenit o constantă şi nu mai ştii ce să faci ca să îţi stârneşti pasiunea, investighează cu atenţie aceste 7 lucruri care ar putea fi de vină pentru scăderea libidoului.

 Anticoncepţionalele

 Problema cu anticoncepţionalele este că acelaşi lucru care te împiedică să rămâi însărcinată, îţi taie şi pofta de sex. Ovarele tale nu produc numai ovule ci şi hormoni, iar pilula scade cantitatea acestora. Mai mult, anticoncepţionalele determină organismul să secrete o substanţă numită globulină anti-testosteronică. Aceasta se lipeşte de hormonul masculin, anulându-i efectul. Testosteronul joacă un rol important în irigarea cu sânge a pereţilor vaginali şi în sporirea sensibilităţii acestora. Şi deşi crezi că efectul acestor schimbări va dispărea odată ce încetezi să iei anticoncepţionale, se pare că nu este aşa, el putandu-se face simţit şi luni de zile după oprirea tratamentului.

 Antidepresivele, anti-hisatminicele şi anti-hipertensivele

 Antidepresivele au efecte devastatoare asupra libidoului. Este vorba, în special, despre inhibitorii selectivi de serotonină. Aceştia cresc nivelul de serotonină din sânge, ceea ce duce la diminuarea chefului de sex. Unele utilizări terapeutice ale acestor antidepresive includ prevenirea ejaculării premature, deoarece reduc excitarea. Alte medicamente responsabile pentru diminuarea libidoului sunt anti-histaminicele şi anti-hipertensivele. Primele afectează capacitatea vaginului de a se lubrifia şi celelalte interferează cu semnalele nervoase.

 Menopauza

 Menopauza aduce o serie de schimbări în corpul tău. Activitatea ovariană scade, ceea ce determină reducerea cantităţii de estrogen din organism. Nici testosteronul nu este scutit de efectele menopauzei, el scăzând la aproape jumătate din cantitatea necesară pentru un libido activ. Mai mult, cantitatea mică de testosteron din sânge reduce sensibilitatea clitorisului şi face mai dificilă obţinerea orgasmului.

 Resentimentele

 Resentimentele nu au ce să caute intr-un cuplu sănătos. Un studiu recent a scos la iveală faptul că ranchiuna şi dispreţul sunt printre primele sentimente responsabile pentru declinul vieţii sexuale. Încearcă să afli cauza furiei tale şi vorbeşte cu un specialist.

 Stresul

 Când eşti stresată, corpul tău e plin de cortisol, un hormon care scade cantitatea de estrogen şi testosteron. Este firesc să nu ai chef de sex în aceste condiţii. Redu stresul dacă vrei să ai o viaţă sexuală normală.

Citeşte mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor atinge un record: 16,4 miliarde lei atrași de la populație prin titlurile de stat Fidelis în 2024

Cea mai recentă emisiune, derulată între 9 și 18 decembrie 2024, a generat investiții de 2,6 miliarde de lei Ministerul Finanțelor a atras de la...

S.O.S. a sesizat CCR în privința expirării mandatului lui Klaus Iohannis

Partidul S.O.S. România a sesizat Curtea Constituţională în privinţa expirării mandatului preşedintelui Klaus Iohannis. „În temeiul art. 146 litera lit. g) din Constituţie, vă solicităm...

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române: Societatea civilă românească a dovedit forță și curaj

Anul 2024 ne-a adus multe motive de îngrijorare, la noi și în întreaga lume. Dar am încredere în națiunea noastră și în puterea ei...
Ultima oră
Pe aceeași temă