15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBritanicii au cheltuit 300 de milioane de lire cu intervenţia în Libia

Britanicii au cheltuit 300 de milioane de lire cu intervenţia în Libia

Intervenţia militară în Libia va costa Marea Britanie aproximativ 300 de milioane de lire sterline, cu 40 de milioane mai mult decât estimarea anunţată înainte de prelungirea mandatului NATO, în septembrie, a anunţat miercuri ministrul Apărării Liam Fox, relatează Mediafax.

Fox a estimat, într-o declaraţie scrisă adresată deputaţilor, că valoarea operaţiunilor militare pentru perioada cuprinsă între martie şi jumătatea lui decembrie va atinge 160 de milioane de lire sterline.

Costul anunţat anterior, de 120 de milioane de lire sterline, acoperea perioada martie-septembrie. Între timp, NATO, responsabilă cu conducerea operaţiunilor în Libia, a prelungit mandatul cu trei luni.

Acestei sume i se adaugă costul cu înlocuirea muniţiei utilizate, evaluat la 140 de milioane de lire sterline, potrivit ministrului.Acestei sume i se adaugă costul cu înlocuirea muniţiei utilizate, evaluat la 140 de milioane de lire sterline, potrivit ministrului.

Marea Britanie, alături de Franţa, s-a aflat în fruntea intervenţiei în Libia.

Numărul bombardamentelor efectuate de avioane în cadrul misiunii “Unified Protector” pe teritoriul Libiei a scăzut puternic, în ultimele săptămâni. Dar Liam Fox a declarat vineri, la Tripoli, că NATO va continua misiunea atât timp cât “reminiscenţe” ale regimului fostului lider, colonelul Muammar Kadhafi, reprezintă un risc pentru poporul libian.

Combatanţii noii puteri din Libia asediau miercuri centrul oraşului Sirt, ultimul fief al susţinătorilor lui Kadhafi, îndepărtat de la putere şi care se ascunde.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă