13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialEuroparlamentarii vor reafirma susţinerea pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Europarlamentarii vor reafirma susţinerea pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Europarlamentarii vor susţine dreptul României şi Bulgariei de a adera la Schengen sub aceleaşi condiţii ca celelalte 22 de state membre, potrivit unui comunicat PE, citat de NewsIn.

PE şi-a dat aprobarea pentru aderare la 8 iunie, dar la 22 septembrie Olanda şi Finlanda au blocat procesul, cerând ca cele două state să îndeplinească unele criterii suplimentare, din cauza temerilor legate de corupţie şi crima organizată.

Europarlamentarii spun că România şi Bulgaria au îndeplinit deja toare criteriile necesare pentru Schengen şi cer statelor membre să-şi onoreze angajamentele şi să primească cele două ţări în Schengen.

Miercuri, europarlamentarii vor întreba Consiliul şi Comisia dacă sunt de părere că este „corect şi legal” să se aplice criterii suplimentare, ce nu au fost prevăzute de la început.

Într-o rezoluţie ce va fi votată joi, PE spune că nu pot fi impuse criterii suplimentare pentru un stat membru deja în proces de aderare la Schengen. Textul cere statelor membre să primească România şi Bulgaria în Schengen în baza cerinţelor Schengen şi să nu dea prioritate populismului naţional.

Cele mai citite

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă