24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimul examen pentru BC Mureş

Primul examen pentru BC Mureş

Echipa de baschet masculin BC Mureş Târgu-Mureş a avut un început perfect în Divizia A, după ce a obţinut două victorii din tot atâtea meciuri. Singura urmă de regret o reprezintă Cupa României, dar încă de la începutul pregătirii din vară această competiţie a fost trecută în planul doi, tocmai pentru ca principalul obiectiv, finala campionatului, să poată fi atins cu toate forţele. După o „plimbare” la Iaşi în prima etapă, 81-55, a urmat o demonstraţie de forţă în a doua jumătate a meciului cu CSM Bucureşti, din „Junglă”.

După un halucinant 27-48 după primele două sferturi în favoarea bucureştenilor, Stănescu şi compania au revenit aproape miraculos în sferturile trei şi patru şi s-au impus cu 79-75. A fost o demonstraţie de forţă cauzată de o situaţie „de cum să nu începi un meci”, dar partea bună este că mureşenii s-au ales cu o experienţă care poate fi folositoare pe viitor. De lipsă de concentrare cu siguranţă nu poate fi vorba în etapa a treia a campionatului, atunci când elevii pregătiţi de către Csaba Deri vor merge la Mediaş, pentru confruntarea cu o contracandidată la un loc în finala Diviziei A. Gaz Metan este deţinătoarea Cupei României, a eliminat-o într-un mod categoric pe campioana „U” Mobitelco Cluj în primul tur al competiţiei din acest sezon şi, la fel ca mureşenii, a început cu două victorii noul sezon al Diviziei A.

Cu „U” Mobitelco, amânat

Sibienii sunt favoriţi în această partidă, dar BC Mureş are puterea de a evolua pe durata celor 40 de minute la fel de bine cum a făcut-o în cele 20 de minute cu bucureştenii. Totul depinde de concentrarea şi determinarea „tigrilor”, într-o sală din care nu multe formaţii se pot lăuda că au plecat cu victorie. BC Mureş are şi o revanşă de luat faţă de partidele din sezonul trecut, în special faţă de întâlnirea din penultima etapă a turului, atunci când Gazul s-a impus la Târgu-Mureş cu doar două puncte avans, 83-81. Cu o echipă mult mai puternică faţă de sezonul trecut, mureşenii speră să nu mai comită greşelile de atunci şi să obţină o victorie la Mediaş care ar putea valora dublu, în condiţiile în care alte contracandidate la titlu nu vor lua puncte de acolo. BC Mureş are toate motivele să dea totul în acest meci pentru că va urma o pauză de o săptămână până la următoarea partidă, faţă de doar trei zile de odihnă cât vor avea majoritatea formaţiilor din Divizia A.   Text Box:

Meci reprogramat

Partida contra campioanei de la „U” Mobitelco Cluj, ce trebuia să aibă loc miercuri, 19 octombrie, a fost reprogramată pentru începutul lunii viitoare din cauza că Sala Sporturilor din oraş este ocupată cu un alt eveniment. Astfel, după Mediaş va urma o nouă deplasare pentru alb-albaştrii, de această dată pe terenul echipei BC Miercurea Ciuc, sâmbătă, 22 octombrie.

Echipa pregătită de către Csaba Deri a câştigat primele două meciuri din campionat, dar o va întâlni pe Gaz Metan Mediaş, în deplasare, în prima partidă cu adevărat grea a acestui sezon.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă