29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialProteste ale militanţilor sirieni la mai multe ambasade ale Siriei din ţări...

Proteste ale militanţilor sirieni la mai multe ambasade ale Siriei din ţări europene

Opozanţii sirieni au organizat, la sfârşitul acestei săptămâni, manifestaţii în mai multe oraşe europene, reuşind să pătrundă în clădirile reprezentanţelor diplomatice siriene la Berlin, Geneva, Londra şi Viena, relatează AFP, citată de Mediafax.

Circa 30 de manifestanţi au pătruns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în clădirea reprezentanţei diplomatice siriene la Berlin, unde s-au întâlnit cu ambasadorul sirian, care locuieşte în clădire. Diplomatul a cerut intervenţia poliţiei germane, solicitând ca forţele de ordine „să ia măsuri pe teritoriul sirian”.

Poliţia i-a escortat pe manifestanţi în afara clădirii, operaţiunea desfăşurându-se fără incidente. Alţi manifestanţi au rămas în faţa clădirii, atuncând cu vopsea în direcţia acesteia.

La Geneva, cinci manifestanţi kurzi de origine siriană au fost reţinuţi după ce au intrat în clădirea Misiunii permanente siriene la ONU. Între 30 şi 40 de protestatari au participat la o manifestaţie în faţa reprezentanţei, protestând faţă de uciderea opozantului kurd Meshaal Tamo, asasinat vineri în nord-estul Siriei.

Purtând drapele siriene, cinci dintre ei au reuşit să pătrundă într-unul dintre birourile misiunii şi consulatului sirian, de unde au aruncat în stradă diverse documente. Poliţia a intervenit rapid şi i-a evacuat pe activişti, care au fost arestaţi preventiv.

La Londra, trei persoane au fost reţinute sâmbătă, după ce au urcat într-un balcon al clădirii ambasadei siriene, de unde au fluturat un drapel kurd.

La Viena, 11 opozanţi sirieni au fost reţinuţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce au reuşit să pătrundă în ambasada siriană în Austria.

Potrivit ONU, reprimarea mişcării de contestare a regimului de la Damasc s-a soldat cu peste 2.900 de victime.

Forţele de securitate siriene au deschis focul sâmbătă asupra participanţilor la funeraliile lui Meshaal Tamo, provocând moartea a cel puţin două persoane, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului.

Cele mai citite

Eric Adams, primarul democrat din New York, inculpat pentru corupție

Primarul democrat al New York-ului, Eric Adams, a fost inculpat pentru cinci capete de acuzare de procurorii federali din Manhattan, acuzaţii printre care se...

Macron cere restrângerea dreptului de veto în Consiliul de Securitate al ONU doar pentru „crime în masă”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri la Naţiunile Unite "limitarea" dreptului de veto în Consiliul de Securitate în cazuri de "crime în masă",...

Femeie arestată preventiv pentru că și-a abuzat cei doi copii și i-a forțat să cerșească

O femeie din București a fost arestată preventiv pentru abuzurile la care și-a suspus cei doi copii, de 11 și 13 ani, care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă