22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialDispare Poli după un meci cu UTA?

Dispare Poli după un meci cu UTA?

Patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a anunţat că echipa pe care o finanţează este în pericol de desfiinţare la doar câteva zile după meciul cu UTA Arad.

Situaţia de la echipa de fotbal Politehnica Timişoara este din nou una explozivă, după ce patronul Marian Iancu a anunţat public că, din cauza nepăsării autorităţilor locale şi judeţene, nu va mai finanţa echipa de fotbal. În aceste condiţii, conform lui Iancu, singura variantă pentru Poli rămâne dezafilierea, adică dispariţia echipei. Pentru microbiştii români, în general şi pentru fanii timişoreni, mai ales, vestea că Poli ar putea să nu se mai prezinte la meciurile din liga a doua este una destul de îngrijorătoare. Rivalii de la UTA Arad au început, însă, să sărbătorească imediat la aflarea acestui anunţ.

Pentru cea mai mare parte a fanilor arădeni, cel mai mult contează faptul că anunţul dispariţiei rivalei de moarte din fotbalul românesc a venit imediat după meciul direct de săptămâna trecută, terminat 0-0. „Nu-i bai dacă vă desfiinţează, o să fiţi cu toţii în alb şi roşu. O să cumpăraţi tricouri cu Dinamo şi UTA şi veţi avea din nou echipe favorite” sau „Aţi aşteptat meciul de la Arad ca o salvare. Dacă băteaţi, aţi mai fi avut şanse de existenţă, dar aşa…echipa de Liga Campionilor se destramă”, sunt doar două din mesajele ironice postate de fanii arădeni pe diferite forumuri. Marian Iancu nu pare deloc să glumească cu acest anunţ, dar mai îngrijorător este că autorităţile locale se spală pe mâini cu situaţia echipei de fotbal, odată ajunsă în liga secundă

Joi, şedinţa decisivă

Atenţia forurilor locale şi judeţene se îndreaptă mai ales înspre echipa de baschet masculin BC Timişoara, cea care are drept obiectiv unul din primele patru locuri ale Diviziei A şi câştigarea campionatului. „Consiliul Local a dat bani la echipa de fotbal şi am fost foarte aproape să semnăm un nou contract, dar a urmat problema cu retrogradarea echipei. Evident că banii alocaţi pentru o formaţie de ligă secundă sunt alţii decât dacă Poli ar fi rămas în prima ligă. Nu e normal ce a declarat Marian Iancu, dar noi nu am primit nimic oficial din partea oficialilor echipei”, a declarat viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza. Totuşi, pentru a fi clarificată problema, reprezentanţii Consiliului Local şi Consiliului Judeţean se vor întâlni joi într-o şedinţă în care va fi dezbătut viitorul echipei de fotbal. La întrunire ar trebui să participe şi Marian Iancu, dar foarte probabil acesta îl va trimite în locul său pe preşedintele Gheorghe Chivorchian.

Dacă autorităţile nu-l vor întoarce din drum pe Iancu, echipa timişoreană va rămâne în mâinile Consiliului Local şi Judeţean, dar unii dintre cei mai importanţi jucători ai echipei vor părăsi echipa. Totuşi, nu este exclusă nici varianta conform căreia un alt om cu bani să vină şi să preia formaţia bănăţeană. Marian Iancu nu este la prima tentativă de a pune presiune pe autorităţile locale şi judeţene. În anul 2008, patronul lui Poli a anunţat că va muta echipa la Bucureşti dacă nu va primi un ajutor financiar din partea autorităţilor timişorene, dar totul a rămas la stadiul de ameninţare. 

Patron în proces cu jucătorii

Patronul echipei Poli Timişoara, Marian Iancu, a luat foc imediat după egalul cu UTA Arad din etapa a şaptea a ligii secunde, scor 0-0. Nemulţumit de prestaţiile, dar mai ales de salariile lui Dorin Goga şi Laszlo Sepsi, finanţatorul timişorean a declarat că îi va da în judecată pentru că nu-şi respectă obligaţiile contractuale şi îşi bat joc de echipă. Goga şi Sepsi au cele mai mari salarii din lotul bănăţenilor şi tocmai din acest motiv au refuzat ofertele mai multor echipe din prima ligă, lucru ce l-a deranjat vizibil pe Iancu.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă