17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialIncendiu de vegetaţie pe Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti

Incendiu de vegetaţie pe Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit duminică, în jurul orei 13.00, în apropierea autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, în dreptul kilometrului 102, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, citat de NewsIn.

Întrucât fumul ajunge pe autostradă, pentru prevenirea producerii unor accidente, poliţiştii rutieri adresează conducătorilor auto care circulă pe sensul de mers către Bucureşti semnale de reducere a vitezei.

Poliţiştii le cer şoferilor, dar şi celorlalţi cetăţeni să anunţe autorităţile la numărul de urgenţă 112, imediat ce observă astfel de incendii, pentru ca pompierii să sosească în timp util, dar şi pentru ca echipajele de poliţie rutieră să ia măsuri de prevenire a accidentelor de circulaţie, în cazul în care fumul degajat reduce vizibilitatea în zona drumurilor.

De asemenea, poliţia îi avertizează pe cei care aprind vegetaţia uscată că riscă să fie sancţionaţi contravenţional. În plus, pot fi cercetaţi penal încazul producerii unor accidente rutiere cauzate de scăderea vizibilităţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă