13.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM începe aventura europeană

HCM începe aventura europeană

Campioana României joacă sâmbătă primul meci în ediţia 2011/2012 a Ligii Campionilor.

Campionatul intern nu mai prezintă interes pentru HCM Constanţa, campioana en-titre a handbalului masculin românesc. Echipa de pe litoral domină autoritar întrecerea, în primele cinci etape reuşind să se impună de tot atâtea ori, de fiecare dată la peste zece goluri diferenţă. Singurul obiectiv al echipei de pe litoral este acela de a ieşi campioană, ceea ce ar însemna egalarea unui record deţinut de Steaua, patru titluri consecutive.

Pentru HCM, marea încercare o reprezintă Liga Campionilor, competiţia supremă în handbalul de club continental, întrecere la startul căreia HCM se aliniază pentru a şasea oară.

Pornită din urna a treia valorică, gruparea constănţeană are parte de adversari accesibili în grupa de şase echipe. HCM va juca împotriva celor de la Hamburg (Germania), Cimos Koper (Slovenia), St. Petersburg (Rusia), Wisla Plock (Polonia) şi HC Metalurg (Macedonia).

Debutul constănţenilor este programat sâmbătă, de la ora 16.00, pe terenul polonezilor de la Orlen Wisla Plock. Este a doua formaţie poloneză pe care HCM o întâlneşte în Europa, după Vive Kielce în sezonul 2008/2009. Atunci, polonezii au câştigat prima manşă a dublei din turul secund al Cupei Cupelor, scor 27-21, dar echipa de pe litoral a jucat excelent în retur, la Constanţa, a câştigat cu 22-15 şi s-a calificat în faza următoare. „Handbalul polonez a progresat foarte mult de la dubla noastră cu Kielce. Echipele din Polonia au început să obţină rezultate excelente pe plan european şi iată că acum au două echipe înscrise în Liga Campionilor. Din aceste motive meciul cu Wisla va fi unul foarte greu. Avem însă încredere în forţele noastre şi sperăm să revenim de acolo cu un rezultat pozitiv”, a declarat Eden Hairi, antrenorul secund al echipei de pe litoral. Meciul dintre Wisla Plock şi HCM Constanţa va avea loc în Orlen Arena, o sală polivalentă de 6.000 de locuri. 

 

 

obiectiv

Vor în optimi

Faptul că adversarii nu sunt dintre cei mai dificili le conferă constănţenilor o şansă în plus la calificarea în optimile competiţiei. De altfel, acesta este şi obiectivul echipei în ediţia de Liga Campionilor care începe sâmbătă. „Avem posibilitatea de a ajunge din nou între cele mai bune 16 echipe ale Europei, aşa cum am făcut-o în urmă cu două sezoane. Cu excepţia celor de la Hamburg, restul echipelor din grupă sunt de valori apropiate. Acest lucru ne dă dreptul să sperăm la calificarea în optimi”, a spus Nurhan Ali, directorul executiv al HCM.

 

 

Orlen Arena, sala în care sâmbătă începe noua aventură europeană
a constănţenilor de la HCM

Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă