13.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM se antrenează în campionat pentru Liga Campionilor

HCM se antrenează în campionat pentru Liga Campionilor

Gruparea de la malul mării are un parcurs perfect în startul sezonului intern, meciurile din Liga Naţională fiind un bun prilej de a pregăti noua stagiune de Liga Campionilor.

 

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, va juca pentru a şasea oară în grupele Ligii Campionilor, cea mai puternică întrecere rezervată echipelor de club din Europa. Debutul în noua ediţie a competiţiei este programat sâmbătă, când gruparea de pe litoral va juca pe terenul formaţiei poloneze Wisla Plock. Tehnicienii constănţeni pregătesc meciul cu polonezii într-un cadru oficial. HCM va juca azi, de la ora 16.00, împotriva echipei Potaissa Turda, în cadrul etapei a V-a a Ligii Naţionale. Meciul se anunţă un nou prilej pentru antrenorii echipei de pe litoral de a lucra la jocul echipei, victoria fiind practic sigură. Adversara constănţenilor este pe locul nouă în clasamentul competiţiei şi vine după primul succes obţinut în acest sezon, 27-24 cu Politehnica Timişoara. Chiar şi aşa, Toma şi compania nu îşi pot face probleme pentru cele două puncte puse în joc, valoarea adversarilor fiind net inferioară.

Constănţenii recunosc faptul că se gândesc mai mult la meciul de sâmbătă decât la cel din campionat. „Se apropie startul în Liga Campionilor şi ne concentrăm mai mult pe debutul în această competiţie. Jucăm şi în campionat, dar valoarea adversarilor este destul de scăzută.

Este bine că nu ne epuizăm fizic în meciurile din campionat, dar pe de altă parte, este rău că nu avem adversari de nivelul nostru pentru a ne pregăti mai bine pentru jocurile europene”, a declarat secundul Eden Hairi.

În ceea ce priveşte valoarea adversarilor, este suficient să vedem rezultatele din primele patru etape. HCM a câştigat toate aceste jocuri la peste zece goluri diferenţă. Singura formaţie care ţine pasul cu gruparea de la malul mării este Ştiinţa Bacău, echipă pe care HCM a învins-o de două ori în perioada de pregătire dinaintea startului sezonului.  

Şansă la victorie pentru CSU Neptun

Tot azi şi tot în Sala Sporturilor din Constanţa va avea loc şi disputa dintre CSU Neptun şi CSM Bacău, joc din cadrul etapei a treia a Ligii Naţionale de handbal feminin. Echipa de pe litoral are prima şansă la victorie dacă ţinem cont de poziţiile din clasament. Neptun este pe 9, cu 2 puncte, în timp ce adversara ocupă locul imediat următor, cu un punct mai puţin. Mai mult, Florentin Pera, tehnicianul echipei de pe litoral, a avut timp să lucreze la omogenizarea echipei în perioada în care campionatul a fost întrerupt pentru participarea echipei naţionale la Cupa Mondială.

Cele mai citite

Alina Gorghiu: de la 1 octombrie cei aflați sub control judiciar nu vor mai putea fugi din țară

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că de la 1 octombrie va putea fi evitată fuga din țară a unor inculpați aflați sub control judiciar,...

CS Rapid București câștigă în premieră Supercupa României la volei masculin

CS Rapid București a obținut prima Supercupă din istoria voleiului masculin giuleștean, învingând campioana Corona Brașov cu scorul de 3-1 într-o partidă disputată la...

32 de pacienți palestinieni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în spitalele din Capitală

România este implicată într-o misiune internațională de evacuare umanitară din Fâșia Gaza, primind 32 de pacienți palestinieni în această seară. Din acest grup fac...
Ultima oră
Pe aceeași temă