30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSeria I, dominată de dobrogeni

Seria I, dominată de dobrogeni

 

Podiumul Seriei I din eşalonul secund este ocupat de formaţii din Dobrogea, cele trei echipe fiind principalele favorite la promovare.

Clasamentul Seriei I din eşalonul secund la fotbal este condus de formaţii dobrogene. Primele trei locuri sunt ocupate, în ordine, de Delta Tulcea, Săgeata Năvodari şi Viitorul Constanţa. Ierarhia continuă cu formaţia secundă a celor de la Dinamo, CSMS Iaşi şi Farul. Dacă scoatem din calcul echipa bucureşteană, care nu are drept de promovare, putem afirma că lupta pentru prezenţa în elita fotbalului românesc se dă între patru echipe dobrogene şi formaţia moldoveană.

Fără doar şi poate, principalele favorite sunt echipele de pe podium. Delta a acumulat 12 puncte şi este urmată la doar o lungime de Săgeata şi Viitorul. Ieşenii au de recuperat faţă de tulceni două puncte, în timp ce Farul se află la trei puncte distanţă de primul loc.

Delta Tulcea este singura echipă care în primele şase etape a reuşit să acumuleze patru victorii. Viitorul, Săgeata şi Farul au fost învinse doar o dată în startul sezonului, dar au obţinut mai multe rezultate de egalitate.

Chiar dacă momentan este destul de departe în clasament şi se confruntă în continuare cu probleme financiare, FC Farul nu renunţă la lupta pentru promovare. Tehnicianul echipei de pe litoral, Marian Pană, spune că Farul încearcă să ţină contactul cu plutonul până în iarnă. „Obiectivul nostru pentru turul campionatului este să ne clasăm în jumătatea superioară a clasamentului, la cât mai puţine puncte distanţă de locul doi. Nu contează că pe trei sau pe şase, important este ca distanţa care ne desparte de promovare să fie recuperabilă în retur. În partea a doua a campionatului, cu mai multe transferuri sperăm să intrăm cu şanse reale în lupta pentru promovare”, a declarat Marian Pană.

Alături de Delta Tulcea, Farul are cel mai bun atac din Liga a II-a, 11 goluri marcate, dar, totodată, are şi o defensivă slabă, 11 goluri primite. 

 

Al doilea duel dobrogean

Etapa a şaptea a Ligii a II-a, ­programată la finele ­săptămânii, cuprinde un nou joc între ­echipele constănţene. Săgeata Năvodari, una dintre cele mai în formă ­echipe constănţene (trei victorii consecutive), primeşte vizita ­celor de la Farul, sâmbătă de la ora 11.00. Marinarii vin şi ei după un succes în faţa celor de la ­Victoria Brăneşti, dar până acum în duelurile ­constănţene nu au un bilanţ ­favorabil. Farul a jucat ­primul derby ­dobrogean ­împotriva celor de la Viitorul, ­întâlnirea de pe „Farul” ­încheindu-se la egalitate, 0-0.

12 puncte are Delta Tulcea, echipa care conduce în clasamentul Seriei I din Liga a II-a.

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă