16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialŞahul devine materie în şcolile româneşti

Şahul devine materie în şcolile româneşti

Europarlamentarul român Iosif Matula a participat în Parlamentul European la prezentarea proiectului Fundaţiei Kasparov, cu privire la introducere a şahului ca disciplină de studiu în şcolile din Uniunea Europeană, încă de la vârste fragede. Proiectul, iniţiat de Fundaţia Kasparov şi Uniunea Europeană a Şahului, vizează sensibilizarea autorităţilor faţă de beneficiile pe care le poate aduce învăţarea acestui sport în şcoală încă din ciclul primar. Proiectul mai urmăreşte elaborarea unei programe de predare a şahului şi tipărirea de materiale didactice pentru toate ţările UE.

Matula, jucător de şah

Europarlamentarul Iosif Matula, el însuşi jucător de şah, şi-a exprimat aprecierea pentru iniţiativa introducerii acestui sport în şcoli. În acest context, el a lăudat demersul Federaţiei Române de şah, care a organizat în ultimul an şcolar patru centre pilot de predare a şahului în şcolile generale din judeţul Galaţi.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă