22.9 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialRomรขnii care au speriat starurile din Ibiza

Romรขnii care au speriat starurile din Ibiza

Pietre preลฃioase, ceasuri scumpe, bijuterii ลŸi sume importante de bani – prejudiciul creat de gruparea de hoลฃi care i-a jefuit, printre alลฃii, pe preลŸedintele grupului Dior ลŸi pe fotbaliลŸtii Wesley Sneijder ลŸi Patrick Kluivert  depฤƒลŸeลŸte jumฤƒtate de milion de euro.

Furturile la cele 23 de locuinลฃe de lux din Ibiza au fost comise vara trecutฤƒ, dar abia acum poliลฃiลŸtii spanioli le-au dat de urmฤƒ hoลฃilor. Ei au fost prinลŸi când s-au reîntors pe insulฤƒ ลŸi au pus la cale noi jafuri. PoliลฃiลŸtii au gฤƒsit asupra lor mai multe schiลฃe pentru furturile pe care le pregฤƒteau, relateazฤƒ ziarul spaniol Diario de Mallorca. Oamenii legii au mai descoperit o parte din bijuteriile furate în cursul anului trecut.

Hoลฃii nu au mers la întâmplare, ci direct la ลฃintฤƒ, la casele de vacanลฃฤƒ ale unora dintre cei mai bogaลฃi oameni. Nu au avut mult de cercetat pentru cฤƒ pe insulฤƒ sunt mai multe reลŸedinลฃe luxoase ale marilor vedete ale lumii, iar în multe dintre ele sunt ลฃinute obiecte de valoare. Paguba cea mai mare a suferit-o un milionar britanic, al cฤƒrui nume nu a fost dezvฤƒluit, ลŸi pe care hoลฃii l-au deposedat de 300.000 euro, în bani ลŸi bijuterii.

PreลŸedintele Dior, pagubฤƒ de 200.000 de euro

O altฤƒ victimฤƒ a fost preลŸedintele grupului Christian Dior, Sidney Toledano (foto), din casa cฤƒruia au fost furate bijuterii, ceasuri ลŸi bani, valoarea totalฤƒ a pagubei fiind de 200.000 euro. Alte vile din care hoลฃii au furat tot ce au gฤƒsit sunt cele ale fotbaliลŸtilor olandezi Wesley Sneijder ลŸi Patrick Kluivert, din care au fost sustrase bijuterii de 60.000 euro ลŸi 15.000 euro, bani gheaลฃฤƒ, conform presei spaniole. 

Ceva mai ieftin a scฤƒpat actorul spaniol Arturo Valls, din casa cฤƒruia au dispฤƒrut un calculator ลŸi un telefon. Pentru cฤƒ au jefuit case ale celebritฤƒลฃilor, compatrioลฃii noลŸtri au fost numiลฃi de presa spaniolฤƒ hoลฃii „glamour”.

Românii implicaลฃi în jafuri, cu vârste cuprinse între 24 ลŸi 45 de ani, vor fi judecaลฃi în libertate. Autoritฤƒลฃile judiciare sunt pe urmele lor încฤƒ de anul trecut, când au fost raportate spargerile, dar nu au reuลŸit sฤƒ-i gฤƒseascฤƒ pentru cฤƒ ei s-au reîntors în ลฃarฤƒ.  Au fost arestaลฃi abia anul acesta, dupฤƒ ce au fost monitorizaลฃi timp de trei luni, iar poliลฃia îi suspecteazฤƒ cฤƒ au mai comis o serie de jafuri la seifurile hotelurilor de pe insulฤƒ.

Dupฤƒ ce au dat declaraลฃii la poliลฃie, românii au fost eliberaลฃi în aลŸteptarea procesului. Ei nu au fost încarceraลฃi pentru cฤƒ nu au fost prinลŸi în flagrant, nu ลŸi-au lฤƒsat amprentele la locul faptei, iar bunurile furate le-au înstrฤƒinat probabil imediat. PoliลฃiลŸtii bฤƒnuiesc cฤƒ e vorba despre o grupare care i-a ajutat sฤƒ scape rapid de „pradฤƒ” ลŸi care s-a ocupat apoi de valorificarea bunurilor prin reลฃele specializate de infractori. Ancheta poliลฃiลŸtilor a început în urmฤƒ cu mai mult de un an ลŸi a fost declanลŸatฤƒ dupฤƒ ce mai mulลฃi proprietari de vile s-au plâns cฤƒ le-au dispฤƒrut bunuri de valoare mare din case. Având în vedere amploarea jafurilor, Garda Civilฤƒ a lansat o operaลฃiune specialฤƒ de prindere a infractorilor. Întâi au fost descoperiลฃi o parte dintre cei care au cumpฤƒrat din bunurile furate ลŸi abia apoi s-a ajuns la adevฤƒraลฃii hoลฃi.  

Cele mai citite

Ineficienศ›a energeticฤƒ: Povestea care ne costฤƒ scump

Romรขnia, odinioarฤƒ un jucฤƒtor energetic major รฎn Europa de Est, se confruntฤƒ acum cu o realitate sumbrฤƒ: preศ›urile au explodat, iar ศ›ara e รฎn...

Ineficienศ›a energeticฤƒ: Povestea care ne costฤƒ scump

Romรขnia, odinioarฤƒ un jucฤƒtor energetic major รฎn Europa de Est, se confruntฤƒ acum cu o realitate sumbrฤƒ: preศ›urile au explodat, iar ศ›ara e รฎn...

De Ziua Educaศ›iei, preศ™edintele Iohannis a decorat peste 100 de unitฤƒศ›i de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt

Preศ™edintele a transmis cฤƒ educarea unor รฎntregi generaศ›ii este una dintre cele mai frumoase vocaศ›ii Preศ™edintele Klaus Iohannis a transmis sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie, unย mesajย cu ocazia...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ