15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialConcursul de lectură Poveştile Cangurului, la cea de-a V-a ediţie

Concursul de lectură Poveştile Cangurului, la cea de-a V-a ediţie

Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma îi invită pe toţi elevii la o nouă ediţie a celui mai competitiv concurs de lectură – Poveştile Cangurului.

Poveştile Cangurului este un proiect educaţional iniţiat de FIES în 2007, adresat iniţial micilor şcolari din clasele I-IV.

Concursul urmăreşte să dezvolte interesului elevilor pentru lectură. Textele, însoţite de imagini,  precum şi întrebările propuse sunt atent selectate de o echipă de profesori urmărindu-se nivelul de înţelegere a textului, complexitatea lui corelată cu vârsta biologică şi şcolară a elevilor, interesul pe care l-ar provoca copiilor. Participanţii primesc o broşură cu subiectele de concurs împărţite astfel: I, II, III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII. În 60 de minute, concurenţi trebuie să răspundă unui set de întrebări care le va testa viteza de citire, cunoştinţele de limbă romănă, cultura generală şi imaginaţia.

Ediţia din acest an se va desfăşura în două secţiuni şi anume: Poveştile Cangurului, clasele V-XII şi Poveştile Cangurului, clasele I-IV.

Elevii din clasele V-XII se vor putea înscrie în şcoli în perioada  14 septembrie –     5 octombrie 2011, iar concursul se va desfăşura în data de 28 octombrie 2011. Partcipanţii din clasele I-IV se vor putea înscrie în perioada 12 martie – 6 aprilie 2012, iar jocul-concurs va avea loc în data de 11 mai 2012. .

În funcţie de participare, la clasele V-XII, comisia naţională a concursului, formată din inspectori şi profesori de specialitate, va selecta elevii cu cele mai mari punctaje obţinute în şcoală pentru proba de baraj, în urma căreia vor fi desemnaţi câştigătorii la nivel naţional. Laureaţii vor fi recompensaţi cu premii ce constau în locuri în excursiile şi taberele din străinătate şi din ţară, precum şi cu pachete cu cărti. La clasele I-IV, toţi participanţii vor primi un premiu surpriză

Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului,  Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România şi Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy.

Cele mai citite

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă