24.5 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSportRadu Mazฤƒre spune cฤƒ o va reclama pe Elena Udrea la CE...

Radu Mazฤƒre spune cฤƒ o va reclama pe Elena Udrea la CE pentru tergiversarea aprobฤƒrii unor proiecte

Primarul municipiului Constanลฃa, Radu Mazฤƒre, a declarat, joi, cฤƒ va sesiza Comisia Europeanฤƒ, dar ลŸi pe premierul Emil Boc, în legฤƒturฤƒ cu faptul cฤƒ mai multe proiecte ale Zonei Metropolitane Constanลฃa sunt depuse de mai multe luni la Ministerul Dezvoltฤƒrii ลŸi nu primesc aprobarea din partea MDRT, scrie Mediafax.

Mazฤƒre a spus, joi, la începerea lucrฤƒrilor de construcลฃie la parcarea supraetajatฤƒ de la Spitalului Judeลฃean Constanลฃa, realizatฤƒ cu fonduri europene, cฤƒ va mai aลŸtepta trei sฤƒptฤƒmâni pânฤƒ când va sesiza Comisia Europeanฤƒ în legฤƒturฤƒ cu aceastฤƒ situaลฃie ลŸi crede cฤƒ dupฤƒ aceea Elena Udrea „va lua vitezฤƒ”.

„Mai aลŸtept trei sฤƒptฤƒmâni dupฤƒ care o voi pârî premierului ลŸi Comisiei Europene. Probabil cฤƒ va lua vitezฤƒ, nu ลŸtiu dacฤƒ de la Boc, dar de la Comisia Europeanฤƒ în mod categoric va lua vitezฤƒ. Este inadmisibil, ลŸi aลŸa este foarte greu sฤƒ depui aceste proiecte, iar cele de la Constanลฃa sunt puricate cu acul dacฤƒ existฤƒ toate avizele, avizuleลฃele, dacฤƒ au fost fฤƒcuลฃi toลฃi paลŸii. ลži dupฤƒ închidem acest proiect ลŸi-l depunem cu autorizaลฃie de construcลฃie, dupฤƒ cum bine vedeลฃi, aลŸteptฤƒm. Iar tanti Nuลฃi ลฃipฤƒ pe la televizor cฤƒ noi nu depunem proiecte”, a afirmat Mazฤƒre, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de jurnaliลŸti de ce crede cฤƒ ministrul Dezvoltฤƒrii Regionale ลŸi Turismului nu aprobฤƒ proiectele, primarul a spus: „Ca sฤƒ poatฤƒ spune dupฤƒ aceea cฤƒ eu nu depun proiecte”.

Mazฤƒre a precizat cฤƒ proiectul privind realizarea parcฤƒrii supraetajate la Spitalului Judeลฃean Constanลฃa a stat ลŸase luni la MDRT înainte sฤƒ fie aprobat.

„Începem lucrarea de construcลฃie a unei parcฤƒri supraetajate la spital. Este prima lucrarea majorฤƒ cu bani europeni pe care o facem în Constanลฃa. Lucrarea este de aproximativ patru milioane de euro, fฤƒrฤƒ posibilitate de adiลฃionare ลŸi sunt 265 de locuri de parcare. Singurul lucru care nu îmi place la acest proiect este faptul cฤƒ a trebuit sฤƒ aลŸteptฤƒm ลŸase luni la Ministerul Dezvoltฤƒrii pânฤƒ când a fost aprobat. Dupฤƒ cum bine ลŸtiลฃi, am semnat finanลฃarea cu tanti Nuลฃi ลŸi cu Boc acum patru luni, iar proiectul a fost depus la minister cu ลŸase luni înainte. ลžase luni a zฤƒcut ca sฤƒ fie aprobat acest proiect. Proiectul depus cu toate autorizaลฃiile, toate avizele, drept dovadฤƒ cฤƒ a ลŸi fost aprobat în consecinลฃฤƒ, a stat ลŸase luni la minister. Uite aici documentele, confirmare de primire a cererii de finanลฃare în 13.10.2010. Contractul de finanลฃare pe care l-am semnat cu tanti Nuลฃi în 6.05.2011. Sunt ลŸase luni ?”, a mai spus Mazฤƒre.

El a susลฃinut cฤƒ ลŸi alte proiecte din cadrul Zonei Metropolitane se aflฤƒ în aceeaลŸi situaลฃie, fiind depuse de mai multe luni la MDRT.

„Vreau sฤƒ vฤƒ spun cฤƒ o sฤƒ mai aลŸtept puลฃin ลŸi o sฤƒ o pârฤƒsc pe tanti Nuลฃi atât premierului, cât ลŸi Comisiei Europene pentru cฤƒ mai avem proiecte care sunt depuse, toate gata, avize, licitaลฃii, tot ce trebuie, pânฤƒ la autorizaลฃie de construcลฃie ลŸi care zac la minister. Am sฤƒ vฤƒ dau exemplu: extinderea ลŸi lฤƒrgirea drumului Mamaia-Nฤƒvodari la patru benzi, care este depus la minister pentru a fi aprobat, semnatฤƒ finanลฃarea ลŸi ulterior licitaลฃie ลŸi începerea lucrฤƒrii, este depus din iunie. ลži aลŸteptฤƒm sฤƒ îl aprobe tanti Nuลฃi. E în valoare de 11 milioane de euro. Mai avem faleza Cazinoului din Constanลฃa, la fel, care zace de trei luni la minister pentru a fi aprobat, din 21 iunie”, a mai afirmat Mazฤƒre, care a adฤƒugat cฤƒ numฤƒrul proiectelor depuse ลŸi aflate la minister este mult mai mare.

Ministrul Dezvoltฤƒrii ลŸi Turismului, Elena Udrea, a declarat, recent, cฤƒ primarul Constanลฃei, Radu Mazฤƒre, a reuลŸit sฤƒ cheltuiascฤƒ doar câteva procente din fondurile europene pe care le are la dispoziลฃie ลŸi cฤƒ acestea îi vor fi retrase în septembrie dacฤƒ nu „face ceva cu ele”.

Ea a afirmat cฤƒ Primฤƒria Constanลฃa a reuลŸit sฤƒ cheltuiascฤƒ doar trei milioane de euro din totalul de 91 de milioane de euro pe care Constanลฃa le are la dispoziลฃie din fonduri europene.

Cele mai citite

Rusia, forศ›atฤƒ sฤƒ รฎศ™i stocheze gazul arctic din cauza sancศ›iunilor: Proiectul lui Putin, lovit de izolarea globalฤƒ

Rusia a รฎnceput sฤƒ stocheze gazul produs de proiectul Arctic LNG 2, iniศ›iativa de vรขrf a lui Vladimir Putin รฎn regiunea arcticฤƒ, din cauza...

Avertizฤƒri cod galben de la ANM: Averse รฎn Galaศ›i ศ™i Tulcea ศ™i caniculฤƒ รฎn mai multe regiuni ale ศ›ฤƒrii

Administraศ›ia Naศ›ionalฤƒ de Meteorologie a emis joi dimineaศ›ฤƒ noi avertizฤƒri cod galben pentru averse ศ™i caniculฤƒ pentru Galaศ›i, Tulcea ศ™i mai multe zone din...

Mฤƒdฤƒlina Ghenea ศ™i Lady Gaga au impresionat la Festivalul de Film de la Veneศ›ia

Lady Gaga ศ™i Mฤƒdฤƒlina Ghenea au fost douฤƒ dintre cele mai remarcate prezenศ›e la Festivalul de Film de la Veneศ›ia, รฎn cadrul premierei mondiale...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ