18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialCum vrea un actor-preot sฤƒ รฎl รฎnvingฤƒ pe Putin

Cum vrea un actor-preot sฤƒ รฎl รฎnvingฤƒ pe Putin

Actorul rus Ivan Ohlobâstin are de gând sฤƒ candideze pentru alegerile prezidenลฃiale din Rusia. Meseria de actor, regizor ลŸi scenarist, se îmbinฤƒ perfect ลŸi cu preoลฃia. Campania electoralฤƒ a preotului se va baza pe ceva inedit în istoria Rusiei: un concept filosofic. „Cu aลŸa ceva, puลฃini candidaลฃi s-ar putea lฤƒuda”, a declarat actorul pentru RIA Novosti.

Ohlobâstin în vârstฤƒ de 45 de ani este absolventul facultฤƒลฃii de regie. Iar în 2001 a fost hirotonisit preot la eparhia din TaลŸkent a Bisericii Ortodoxe Ruse. În 2010 a demisionat temporar din preoลฃie.
La întrebarea reporterilor de unde va lua bani pentru campania electoralฤƒ, Ivan Ohlobâstin a declarat cฤƒ aceastฤƒ problemฤƒ se va rezolva „prin voia lui Dumnezeu”

Actorul a precizat cฤƒ el ar dori sฤƒ se angajeze în cursa electoralฤƒ, dar aceastฤƒ decizie trebuie aprobatฤƒ de cฤƒtre Bisericฤƒ. Dacฤƒ va fi ales, Ohlobâstin intenลฃioneazฤƒ sฤƒ mฤƒreascฤƒ mandatul prezidenลฃial pânฤƒ la 14 ani. Ohlobâstin a mai declarat cฤƒ nu ลŸtie încฤƒ care este partidul pe care îl va vota în decembrie, menลฃionând cฤƒ „activitatea Dumei de Stat este lipsitฤƒ de sens în acest moment.”

Analistul politic Dmitrii Orlov considerฤƒ cฤƒ „În politica Federaลฃiei Ruse lipseลŸte anume acest start de carnaval, aลŸa cฤƒ Ohlobâstin ar putea fi chiar factorul declanลŸator”. Dmitrii Orlov mai adaugฤƒ cฤƒ „afirmaลฃiile candidatului-actor nu pot fi luate în serios, pentru cฤƒ pur ลŸi simplu nu va putea aduna suficiente semnฤƒturi în sprijinul candidaturii sale.” Pentru a putea participa la alegerile prezidenลฃiale actorul rus trebuie sฤƒ colecteze 2 milioane de semnฤƒturi.

Ideea lui Ohlobâstin nu este însฤƒ aprobatฤƒ de preลŸedintele Sinodului Bisericesc, care considerฤƒ cฤƒ „un cleric nu are ce cฤƒuta în rândul politicienilor. Existฤƒ ลŸi o interdicลฃie legislativฤƒ privind alegerea clericilor în rândul organelor puterii reprezentative. Preotul nu trebuie sฤƒ se implice în treburile murdare ale politicienilor”, a declarat Protopopul Vsevolod Ciaplin pentru RIA Novosti.

Dintre liderii fracลฃiunilor politice, intenลฃia de a candida pentru preลŸedinลฃie a fost declaratฤƒ de cฤƒtre Ghenadi Ziuganov ลŸi Vladimir Jirinovschi. Din cadrul partidului de opoziลฃie „Iabloko” va candida Grigori Iavlinschi.

Cele mai citite

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ