15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialTony Blair, adevăratul naş al familiei Murdoch

Tony Blair, adevăratul naş al familiei Murdoch

Fostul premier al Marii Britanii face parte din familia magnatului australian. Blair este tatăl spiritual al fetiţei de nouă ani a lui Rupert Murdoch, scrie The Guardian.

Tony Blair a început să aibă contact cu Murdoch printr-o controversă. Dar relaţia lor a progresată până când fostul premier a botezat-o pe Grace, unul din cei şase copii ai familiei din Australia.

Revista Vogue a scris că fetiţa a fost botezată în apele râului Iordan, chiar în locul în care s-a ţinut ritualul lui Iisus Hristos.

Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa Reginei Rania a Iordanului.

Chiar şi aşa, în presă nu a fost pomenit numele lui Blair, care a participat la evenimentul din 2010, când fetiţa a fost botezată după credinţa baptistă. Actorii Nicole Kidman şi Hugh Jackman, prieteni ai lui Murdoch, au fost declaraţi naşii copilului acum un an. Dar soţia afaceristului, Wendi Deng, a recunoscut într-un interviu, că fostul premier Tony Blair este într-adevăr naşul fetiţei.

Partidul Laburist condus de Blair a beneficiat de sprijinul ziarelor lui Murdoch la alegerile din 1997, dar şi în timpul războiului din Irak. Murdoch l-a lăudat pe politician în memoriile lui, despre care a scris că „este prietenos şi are testicule”.

Rupert Murdoch este clasat de revista Forbes pe locul 13 în topul celor mai puternici oameni din lume. Magnatul este deţinătorul conglomeratului media News Corporation, din care fac parte ziarele Times şi Wall Street Journal.

 

Cele mai citite

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Ratele la creditele în lei vor crește din octombrie, pe fondul majorării IRCC

Ratele la creditele în lei contractate după 2019 vor înregistra o creștere începând din luna octombrie, ca urmare a majorării Indicelui de Referință pentru...

Germania anticipează stagnare economică în 2024, conform noilor previziuni guvernamentale

Guvernul Germaniei se pregătește să revizuiască în scădere previziunile economice pentru 2024, în contextul în care cea mai mare economie a Europei se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă