12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCât costă fumul de la rampa de gunoi a Devei

Cât costă fumul de la rampa de gunoi a Devei

Societatea care asigură serviciile de salubritate în municipiul Deva, SC Salubritate SA, va primi amenda maximă prevăzută de lege pentru poluarea cu fum pe care a provocat-o incendiul izbucnit în urmă cu trei zile la groapa de gunoi a oraşului.

„Amenda prevăzută de lege în acest caz este cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de lei. Am decis să aplicăm sancţiunea maximă, deoarece firma de salubritate a mai fost amendată cu 10.000 de lei, în urmă cu patru luni, pentru un incident similar, dar care s-a produs la o scară mult mai mică”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara, Cristian Moldovan.

Acesta a precizat că în decursul celor patru luni, câte au trecut de la primul incident, firma nu a binevoit să ia niciuna dintre măsurile impuse.

Potrivit specialiştilor, groapa de gunoi a municipiului Deva a fost cuprinsă de flăcări, la sfârşitul săptămânii trecute, în condiţiile unor zile extrem de toride şi a unor acumulări de biogaz în perimetrul rampei.

Fum întins pe o rază de 30 de kilometri

Moldovan a precizat că fumul degajat în urma incendiului nu este toxic, dar este foarte supărător, mai ales că s-a întins pe o rază de 30 de kilometri şi a fost resimţit până în localităţile Brad şi Ilia, din Hunedoara. În cursul zilei de luni, fumul a persistat pentru câteva ore şi asupra oraşului Deva şi s-a risipit doar după ce vântul şi-a schimbat direcţia, către râul Mureş.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă