16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialStrăinii învaţă să facă voluntariat în România

Străinii învaţă să facă voluntariat în România

Un grup format din 34 de tineri din 14 ţări participă la o tabără organizată în judeţele Cluj şi Alba, unde vor învăţa cum să se implice în diferite activităţi de voluntariat. Tabăra este organizată de Centrul de Resurse pentru Comunitate.

„Cursul este parte din proiectul „C.A.R.E. throught volunteering – close, aware, responsible, engaged together” şi este finanţat de Comisia Europeană prin Programul „Youth in Action”. La curs iau parte 34 de tineri din 14 ţări: Albania, Armenia, Estonia, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Turcia şi Ucraina.

Unii dintre participanţi provin din ţări dezavantajate din punct de vedere economic şi în care serviciul public social prezintă multe carenţe, de aceea participarea la acest proiect le va oferi oportunitatea dobândirii unei experienţe utile pentru viitoarele lor activităţi”, spun organizatorii taberei.

Unde are loc tabăra

Tabăra de voluntariat şi cursurile au loc în diferite locuri din Transilvania. Este vorba de Muzeul Etnografic din Cluj, de pensiunea Râmeţi din satul Geoagiu de Jos din judeţul Alba, şi de pensiunea Colţeşti, din satul Colţeşti, judeţul Cluj.

„În timpul cursului, tinerii vor lua parte la activităţi nonformale de educaţie cum sunt: Teatru-forum, Cafeneaua europeană, exerciţii de coeziune de grup, discuţii pe tema cooperării şi colaborării, precum şi exerciţii de autocunoaştere şi dezvoltare personală.

Scopul proiectului este de a îmbunătăţi capacitatea participanţilor de a găsi, fie singuri sau împreună cu ceilalţi, moduri noi şi creative de a se implica în activităţi de voluntariat, activităţi care să ducă la diminuarea discriminarii, a rasismului, a violenţei şi a excluziunii sociale.

În acelaşi timp, cursul de formare va dezvolta înţelegerea reciprocă dintre participanţi şi va stimula schimbul de experienţă în ceea ce priveşte voluntariatul, astfel încât, la sfârşitul acestui training, participanţii să fie capabili să găsească soluţii pentru unele probleme cu care societatea de azi se confruntă”, afirmă organizatorii.

Cele mai citite

Medic stomatolog condamnat la zece ani de închisoare pentru lipsire de libertate și agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Un cutremur a zguduit lumea medicinei dentare după ce medicul Costin Iulian Berechet a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare. Berechet,...

Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați de la Asia Express 2024

În ediția din 19 septembrie a emisiunii „Asia Express 2024,” Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați după ce au terminat pe ultimul...

Toni Greblă va restitui Curții de Conturi suma de bani necuvenită

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat joi că va restitui, până la finalul anului, suma pe care Curtea de Conturi a...
Ultima oră
Pe aceeași temă