30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialMarea Nordului: Shell a detectat o a doua scurgere de petrol

Marea Nordului: Shell a detectat o a doua scurgere de petrol

Compania petrolieră Shell a anunţat că a detectat o a doua scurgere de ţiţei sub platforma Gannet Alpha, situată la 180 de kilometri distanţă de Aberdeen, relatează NewsIn.

Shell a precizat că depune eforturi pentru a identifica sursa celei de a doua scurgeri. Glen Cayley, director tehnic al departamentului de explorare şi producţie pentru Europa a explicat: “Avem o infrastructură submarină foarte complexă, iar poziţia scugerii este ciudată”. “Le ia ceva timp echipelor noastre de scafandri să stabilească exact şi precis de unde provine scurgerea”, a adăugat el.

Luni, Shell a precizat că pata de ţiţei are o suprafaţă de 0,5 kilometri pătraţi. Departamentul britanic al Energiei şi Schimbării Climatice a precizat că scurgerea este substanţială, dar ar trebui să se disperseze natural.

Guvernul britanic a avertizat că este vorba despre cel mai grav incident de acest tip din ultimul deceniu. “Scurgerea ar putea atinge mai multe sute de tone”, a anunţat Ministerul Economiei într-un comunicat, precizând că această estimare este în curs de revizuire şi că Paza de Coastă survolează zona de două ori pe zi pentru a monitoriza situaţia.

“Deşi este de mici proporţii în comparaţie cu incidentul din Golful Mexic, această scurgere este substanţială” pentru Marea Britanie, a precizat Departamentul Energiei.

Dacă estimarea se va confirma, această scurgere va fi cea mai importantă înregistrată după 2001 în largul coastelor britanice.

În 2009, aproape 51 de tone de petrol s-au scurs de la instalaţiile petroliere aflată în zonă, potrivit Ministerului Energiei.

Grupul petrolier Shell a anunţat săptămâna trecută că a detectat o scurgere de petrol la un oleoduct care leagă platforma petrolieră Gannet Alpha, situată la circa 180 de kilometri în larg faţă de Aberdeen, localitate din estul Scoţiei.

Shell a precizat în weekend că scugerea este sub control şi că a fost redusă considerabil.

Cele mai citite

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...

Elena Lasconi își anunță candidatura la șefia USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că...

Țara care va implementa săptămâna de lucru de şase zile

Grecia urmează să implementeze o săptămână de lucru de șase zile, într-un efort de a combate deficitul de muncitori calificați, o problemă acută în...
Ultima oră
Pe aceeași temă