4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialMii de participanลฃi la prima paradฤƒ a homosexualilor din Praga

Mii de participanลฃi la prima paradฤƒ a homosexualilor din Praga

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbฤƒtฤƒ la Praga în cadrul unui „marลŸ al mândriei”, prima ediลฃie a festivalului homosexualilor ลŸi lesbienelor „Prague Pride”, care se desfฤƒลŸoarฤƒ de miercuri pe fondul unei polemici animate de unele medii politice, potrivit Mediafax.

Veniลฃi pentru a apฤƒra drepturile homosexualilor ลŸi a face apel la toleranลฃฤƒ, manifestanลฃii, adeseori deghizaลฃi ลŸi echipaลฃi cu fluiere ลŸi drapele, s-au reunit la începutul dupฤƒ-amiezii în piaลฃa Republicii, în centrul oraลŸului.

„Am venit pentru a ne susลฃine prietenii cehi. Este important pentru ei, pentru noi, pentru toatฤƒ Europa”, a declarat pentru AFP Ryszard, un polonez în vârstฤƒ de aproximativ 50 de ani din Wroclaw, arborând un drapel alb-roลŸu al ลฃฤƒrii sale ลŸi o umbrelฤƒ în culorile curcubeului.

„Am vฤƒzut aici ลŸi neofasciลŸti, iatฤƒ de ce susลฃinerea internaลฃionalฤƒ este atât de importantฤƒ”, a adฤƒugat el.

Manifestanลฃii au traversat apoi mai multe bulevarde mari din Praga, pe fondul unei muzici de dans transmisฤƒ prin difuzoare instalate pe camionete.

MarลŸul ar urma sฤƒ se încheie în cursul dupฤƒ-amiezii pe insula Strelecky, pe râul Vltava, unde sunt prevฤƒzute concerte ลŸi alte manifestaลฃii pânฤƒ sâmbฤƒtฤƒ seara.

„Prague Pride” se organizeazฤƒ sub auspiciile primarului capitalei cehe, Bohuslav Svoboda, din cadrul partidului de dreapta ODS. Gestul sฤƒu a generat indignarea mai multor personalitฤƒลฃi politice, în special a preลŸedintelui Vaclav Klaus ลŸi a unuia dintre colaboratorii sฤƒi apropiaลฃi, Petr Hajek.

Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Marcel Ciolacu: Romรขnia va intra anul acesta รฎnย Schengenย ลŸi cu graniลฃele terestre

Premierul a afirmat cฤƒ a rezolvat Schengen, dupฤƒ un eลŸec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat cฤƒ are โ€žmai multe informaศ›iiโ€ care รฎi permit...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ