30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialGrătar cu mici din carne de cal

Grătar cu mici din carne de cal

Prefectura o ordonat mai multe controale după ce au fost descoperite cazuri de comercializare a cărnii de cal sub eticheta de carne de vită.

 

Autorităţile gălăţene au intrat în alertă, după ce au fost descoperite mai multe cazuri în care carnea de cal era vândută sub eticheta de carne de vită, iar pasta de mici conţinea şi carne de cal. Primul caz a fost semnalat în urmă cu câteva zile, când la controalele de rutină efectuate de inspectorii sanitar-veterinari au descoperit două astfel de cazuri.

„Este vorba despre două cazuri în care s-a găsit carne de cal şi una în care era carne de cal în amestec cu carne de vită. S-a aplicat o sancţiune către SC Lolita SRL pentru substituire de specie, valoarea amenzii fiind de 30.000 de lei”, a declarat reprezentanta DSV Galaţi, Lenuţa  Ichim. După ce a făcut publică această informaţie, DSV s-a trezit cu o avalanşă de reclamaţii, foarte mulţi gălăţeni reclamând că la măcelărie li s-a vândut carne de cal în loc de carne de vită. Problema este că firma amendată de inspectorii sanitar-veterinari nu ar fi trebuit să comercialize nici carne, nici agrafe de birou.

SC Lolita SRL din localitatea Slobozia Conachi, a fost dizolvată prin sentinţa nr 3.929/22.04.2005 a Tribunalului Galaţi pentru că administratorul acesteia nu a preschimbat la termenul prevăzut de lege certificatul de înmatriculare şi certificatul de înregistrare fiscală, aşa cum prevedea art. 30 din Legea 359/2004. Firma şi-a continuat activitatea şi, în 2010, Registrul Comerţului deschis o nouă acţiune în instanţă prin care a cerut dizolvarea firmei. În dosarul 13.319/121/2010, instanţa de la Tribunalul Galaţi a respins cererea Oficiului Registrului Comerţului Galaţi cu următoarea explicaţie: „Respinge cererea ca fiind rămasă fără obiect”. Asta se întâmpla pe data de 12 mai 2011. După mai mult de 6 ani de la dizolvarea confirmată în urmă cu 3 luni de Tribunalul Galaţi, Lolita SRL este încă activă pe piaţă şi vinde carne de cal sub eticheta de carne de vită. 

Prefectura a declanşat mai multe controale

Prefectul Paul Florea a cerut Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi să monitorizeze numărul cabalinelor, prin confruntarea datelor referitoare la natalitate, mortalitate şi sacrificare, astfel încât să se poată determina cazurile în care se produc tăieri ilegale de cai. Subprefectul Ovidiu Tudorache a cerut, la rândul său, Direcţiei ­Sanitar-Veterinare să ia legătura cu poliţiile din Tecuci şi Galaţi pentru că a primit mai multe sesizări conform cărora, „la Tecuci, pe strada Cuza, se sacrifică cabaline într-un abator neautorizat, iar la ieşirea din Tecuci şi la Galaţi s-au găsit carcase de cai”.

Cele mai citite

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă