20.4 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialHunedoara tiki-taka

Hunedoara tiki-taka

Supercampioana Europei, FC Barcelona, este foarte aproape să-şi deschidă o şcoală de fotbal la Hunedoara pentru a descoperi talente şi în România.

 

Dacă echipele mari ale lumii refuză România pentru meciuri amicale, în schimb cluburile importante nu se dau deoparte atunci când vine vorba de ţara noastră. Astfel, după ce Real Madrid a anunţat că îşi va face o academie de fotbal la Jucu, în judeţul Cluj, marea rivală din Primera Division, FC Barcelona, este foarte aproape să încheie un contract cu o bază sportivă din Hunedoara, acolo unde ar trebui să crească viitorii Xavi, Iniesta sau, de ce nu, chiar Messi. Discuţiile dintre partea catalană şi cea hunedoreană sunt foarte avansate şi chiar de la începutul lunii viitoare primii oficiali spanioli sunt aşteptaţi să vină la Hunedoara.

„Barcelona vrea să deschidă cinci academii de fotbal în Europa, iar România este una dintre ţările preferate. Din câte ştiu eu, prima dată ei s-au îndreptat către Cluj, dar acolo nu le-a convenit terenul care le-a fost acordat şi au venit la Hunedoara. Pentru început, catalanii vor să ia câţiva antrenori de la copii şi juniori de la noi şi să-i ducă la Barcelona, acolo unde aceştia vor urmări metodele de antrenament ale antrenorilor de acolo. După care spaniolii vor veni la Hunedoara pentru a găsi eventuali copii talentaţi. Evident, vor veni copii nu doar de aici, ci şi din alte localităţi. Deocamdată suntem doar la faza de discuţii, însă catalanii ar opta pentru Hunedoara şi chiar am primit sprijin şi ne-au comunicat că le convine baza”, a declarat, pentru România liberă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ.

Andone, încântat de bază

Catalanii vor veni în România abia după 1 septembrie, pentru că până atunci va trebui pusă la punct baza de antrenament. Există deja trei terenuri de pregătire, iar până la finalul acestei luni va mai fi construit un altul, la standarde europene.

„Consiliul Judeţean construieşte acum acest teren şi sperăm că va fi gata până la finalul acestei luni. La această bază vor fi atât terenuri de iarbă naturală, cât şi terenuri sintetice şi vor fi toate facilităţile, vestiare moderne, duşuri şi tribune de câteve sute de locuri. Administraţia locală s-a angajat să investească în stadionul mare, iar noi vrem să facem acest teren de pregătire care va dispune de toate dotările. Noul teren costă cam un milion de lei. După ce vom fi gata cu tot, îi aşteptăm pe cei de la Barcelona, dar nu pot să vă zic exact când vor veni, pentru că asta nu mai depinde de mine”, a mai spus oficialul hunedorean.

Conform lui Mircea Moloţ, inclusiv fostul mare internaţional al Corvinului Hunedoara, Ioan Andone, a rămas impresionat de ceea ce se contruieşte acolo. „Chiar îmi spunea şi Andone că de pe vremea lui nu au mai fost asemenea condiţii aici. I-a plăcut baza şi a fost încântat de ce a găsit”, a mai declarat preşedintele CJ Hunedoara. Astfel, dacă oficialii campioanei Europei bat palma cu hunedorenii, la noua bază sportivă din oraş vor fi selectaţi copiii care vor merge să dea probe la echipele de juniori ale formaţiei blau-grana. „Pentru fotbalul românesc, faptul că Barcelona s-ar implica la noi în ţară nu poate aduce decât beneficii. Am auzit că şi Real Madrid va face cam la fel în Cluj, iar cu cât vor fi mai multe baze sportive, cu atât vor fi şi terenuri de fotbal mai bune, iar copiii vor fi îndreptaţi către acest sport”, a fost concluzia lui Mircea Moloţ. 

 Real Madrid, în comuna Nokia

Fundaţia Real Madrid, alături de Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, a anunţat în luna mai că va înfiinţa o academie de fotbal în comuna clujeană Jucu, la care vor fi înscrişi 100 de copii. Aceştia sunt aproape de a abandona şcoala şi provin din familii cu dificultăţi financiare. Copiii vor avea vârste cuprinse în 10 şi 12 ani, iar la acest proiect sunt aşteptaţi să se înscrie şi copiii din localităţile învecinate. La Jucu vor fi construite două baze sportive şi un stadion de 4.000 de locuri, cu nocturnă.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

PIB-ul Ucrainei a crescut cu 3,9% în primele opt luni din 2024

În primele opt luni ale anului 2024, PIB-ul Ucrainei a înregistrat o creștere anuală de 3,9%, conform unei declarații făcute de ministrul Economiei, Iulia...

Rusia ar sprijini includerea Pakistanului în BRICS, afirmă vicepremierul rus

Viceprim-ministrul rus Alexei Overchuk a declarat că Moscova ar susține includerea Pakistanului în BRICS, scrie Reuters. Rusia ar sprijini includerea Pakistanului în BRICS „Am sprijini acest...

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...
Ultima oră
Pe aceeași temă