17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Cei care anunţă măriri de salarii şi pensii fac rău...

Traian Băsescu: Cei care anunţă măriri de salarii şi pensii fac rău României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că România trebuie să continue să fie prudentă în contextul internaţional în care bursele au înregistrat scăderi alarmante, însă şeful statului a precizat că nu este nevoie de folosirea termenului „criză” cu referire la evenimentele din ultimele zile.

„Probabil în zilele următoare se va confirma aprecierea printr-o revenire a burselor din Europa şi din lume. Ce s-a întâmplat pare a fi o reacţie la măsuri neconvingătoare luate de oamenii politici şi nu sunt încă acele elemente ale crizei. De aceea singura soluţie pentru politicienii de la Bucureşti trebuie să fie prudenţa„, a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele a ţinut să transmită „o atenţionare extrem de serioasă” în principal către reprezentanţii partidelor din arcul guvernamental care au anunţat în ultima vreme creşteri de salarii sau de pensii: „Astfel de declaraţii, mai ales când vin din partea unor politicieni de la guvernare, fac rău României şi creează neîncredere în capacitatea ţării de a duce la bun sfârşit programele la care s-a angajat”.

Traian Băsescu s-a adresat şi mass-media, cerându-le jurnaliştilor să nu se grăbească să pună etichete evenimentelor de pe scena internaţională: „Factorul psihologic este un element foarte important în această perioadă, de aceea contează ca presa să nu creeze panică. Nu trebuie să intrăm în panică„.

Şeful statului a precizat că România are două obiective majore în perioada următoare: consolidarea fiscală şi stimularea creşterii economice – dar cu accentul pe investiţii, nu pe consum.

Traian Băsescu a insistat pentru continuarea politicilor de reducere a cheltuielilor de funcţionare a statului, optimizarea programelor sociale şi echilibrarea resurselor fondurilor de pensii.

Preşedintele a făcut aceste precizări după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu premierul Emil Boc, guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă