30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCorupţie în cazul pizzeriei de la biserica Mavromol

Corupţie în cazul pizzeriei de la biserica Mavromol

În caz sunt implicaţi funcţionari din Primăria Galaţi, patroni de SRL-uri, Cabinetul notarial „Ciucă şi Asociaţii” şi angajaţi ai Distrigaz, Electrica şi Apă Canal SA.

 

Demolarea pizzeriei construite pe mormintele călugărilor fostei Mânăstiri Ma­vro­mol din Galaţi, lângă altarul bisericii, a fost amânată cu 30 de zile, pentru ca patronul italian să îşi poată găsi o locuinţă şi un spaţiu comercial în care să îşi mute afacerea. Vineri, sub protecţia „mascaţilor”, imobilul a fost debranşat de la energie, dar demolarea a fost amânată în ultima clipă, în momentul care italianul Giovanni Panetta i-a arătat viceprimarului Nicuşor Ciumacenco permisul de rezidenţă prin care dovedea că acolo e adresa sa de domiciliu.

Viceprimarul a decis amânarea demolării până pe 21.08.2011. Încă o amânare de 30 de zile nu e prea mare, dacă ţinem cont de faptul că preotul Mihai Gherghe, parohul Bisericii Mavromol, se chinuie de 14 ani să obţină demolarea. Cazul pare să devină unul de corupţie generalizată, italianul fiind ţepuit de mafia imobiliară, care i-a vândut o clădire-fantomă. Conform autorizaţiei, acolo ar fi trebuit să fie doar un chioşc metalic, dar în realitate e o construcţie cu etaj. Aşadar, primii vinovaţi sunt funcţionarii de la Direcţia de Urbanism a Primăriei Galaţi. Sunt implicaţi şi mai mulţi patroni de SRL-uri, printre care Tănase Bălan, fostul patron al Băncii Stabilitatea, şi fratele deputatului PC Bogdan Ciucă, care şi-au trecut din mână în mână imobilul ajuns la italian.

Clădirea fără acte în regulă a fost vândută prin Cabinetul notarial „Ciucă şi Asociaţii”, al aceluiaşi deputat PC, iar în baza contractului de vânzare-cumpărare Oficiul Român pentru Imigrări i-a acor­dat lui Giovanni Panetta permisul de rezidenţă la adresa de lângă altarul bisericii. Mai sunt implicaţi şi responsabili de la Electrica, Apă Canal SA şi Distrigaz Gas de France Galaţi, care au aprobat branşarea clădirii-fantomă la utilităţi. „Vom demola cu orice risc. Dar eu am nişte întrebări şi mai multe instituţii trebuie să ne dea răspunsuri, mie şi presei. Cum e posibil ca unei construcţii ilegale să îi faci branşamente la gaze şi la energie electrică? Cum este posibil ca un notar să facă contract de vânzare-cumpărare fără să aibă o autorizaţie şi actele legale şi cum se poate obţine o rezidenţă într-o clădire care nu există?”, a spus Ciumacenco. 

Devine dosar penal

E foarte probabil ca acest caz să ajungă în cercetarea Poliţiei sau Par­chetului, pentru că reprezentanţii unor instituţii au făcut zid în jurul pizze­riei lui Panetta, încercând să împiedice primăria să demoleze clădirea. „Am tot încercat să rezol­văm la Electrica şi Distrigaz proble­ma debranşării de la energie şi gaze, dar ne-am lovit de un zid; vom lua legătura cu instituţiile abilitate pentru a verifica modul în care au fost făcute aceste branşamente înainte ca dl Panetta să cumpere clădirea”, a spus viceprimarul Ciumacenco.

Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Pilații din Pontus Euxinus

În politica noastră cea de toate zilele – ia-o, Doamne, și du-o de aici! -, prinde rădăcini tot mai solide un obicei care,...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...
Ultima oră
Pe aceeași temă