17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Agresorii din Deta au fost arestaţi. Şeful Poliţiei: Poliţiştii nu au...

UPDATE. Agresorii din Deta au fost arestaţi. Şeful Poliţiei: Poliţiştii nu au intervenit, pentru că aveau doar doi litri de benzină

Update: Fiul cel mic al primarului din Deta Călin Roman şi alţi trei tineri suspectaţi de implicare în conflictul de la o terasă din oraş, în urma căruia trei persoane au fost înjunghiate, au fost arestaţi preventiv, luni, de Judecătoria Deta, pentru 29 de zile, fiul cel mare fiind arestat în lipsă, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, Judecătoria Deta a emis, luni seară, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru fiul cel mic al primarului din localitate Călin Roman şi pentru Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, suspectaţi de implicare în altercaţia de la o terasă din Deta, în urma căreia trei persoane au fost înjunghiate.

Totodată, Judecătoria Deta a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, care este căutat de către anchetatori, care l-au dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră, fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta.

Faţă de cei cinci a fost pusă în mişcare acţiunea penală printr-o ordonanţă emisă luni, acuzaţiile fiind de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, mai multe infracţiuni de lovire-forma tip şi agravată. Pentru Bogdan Daniel Roman a fost începută urmărirea penală şi pentru infracţiunea de port fără drept al cuţitului în locuri publice.

Iniţial, cercetările în acest caz au fost efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, dosarul fiind apoi preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, care apoi l-a transferat înapoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta.

Update: Şeful Poliţiei din Deta, Ioan Goloşie, a spus că poliţiştii nu ar fi putut să-i urmărească pe agresori, pentru că aveau doar doi litri de benzină, potrivit Realitatea.

Update: Procurorii cer arestarea celor patru bărbaţi reţinuţi în scandalul din Deta, în urma căruia trei persoane au fost tăiate cu sabia.

Update: Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, astăzi, că a dispus o anchetă la Deta, unde se află şi Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, fiind vizată cauza în care fiii primarului din localitate şi alte trei persoane sunt cercetaţi în urma scandalului în care trei persoane au fost tăiate cu o sabie, relatează Mediafax.

Întrebat dacă a dispus o anchetă în cazul scandalului de la Deta, Traian Igaş a precizat: „Da, în momentul de faţă domnul Popa Liviu e la faţa locului şi desfăşoară ancheta”.

Ministrul de Interne a mai spus că va comunica informaţiile în legătură cu acest caz în momentul în care se va finaliza ancheta administrativă.

„Mă interesează ce s-a întâmplat aici din punct de vedere al activităţii poliţieneşti. Declaraţiile apărute în spaţiul public nu ne fac cinste”, a declarat şeful Poliţiei Române, la Realitatea TV.

Dacă şeful poliţiei din Deta a sunat la 112, acesta trebuie sâ fie cu demisia semnată”, a mai spus Liviu Popa, la Realitatea.

Update: Patru persoane au fost reţinute în cazul Deta. Printre ei, se numără şi fiul cel mic al primarului din localitate. Fiul cel mare, considerat principalul agresor, este căutat în continuare de poliţie. Dosarul a fost trimis la Parchetul Timiş, potrivit Realitatea TV.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus, ieri, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta a cauzei în care sunt cercetaţi fiii primarului din Deta, Bogdan Daniel şi Călin Roman, precum şi Radu Gherghe, Daniel Vasile Bârzan şi Valentin Pavel Strâmtu, se arată într-un comunicat de luni al Parchetului instanţei supreme, potrivit Mediafax.

Cei cinci sunt acuzaţi de trei infracţiuni de loviri sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, respectiv „portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a unor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire”.

Cauza va fi instrumentată de procurorii Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

„Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, impactul mediatic, numărul redus de procurori de la unitatea locală de parchet, precum şi în vederea soluţionării cu celeritate a acesteia”, a precizat sursa citată.

Călin Roman, Radu Gherghe, Daniel Vasile Bârzan şi Valentin Pavel Strâmtu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurori, care vor propune astăzi instanţei arestarea lor preventivă.

Bogdan Daniel Roman este în continuare căutat de către anchetatori, care l-au dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră, fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta.

Update: Încă doi suspecţi în cazul scandalului din Deta s-au predat poliţiei în această seară, potrivit  Realitatea Tv.

Cei doi se află, în acest moment, în sediul poliţiei din Deta. Poliţiştii îi caută în continuare pe fiul cel mare al primarului din localitate, Bogdan Daniel Roman, şi pe încă un suspect. În cursul serii de astăzi, poliţiştii l-au găsit la domiciliul său pe fiul cel mic al primarului, Călin Roman, implicat şi el în scandal.

Fiul cel mic al primarului din localitatea Deta (Timiş), Călin Roman, implicat în conflictul din noaptea de sâmbătă spre duminică în urma căruia trei tineri din oraş au ajuns la spital, după ce au fost tăiaţi cu o sabie, a fost găsit de poliţişti la locuinţa sa din oraş, potrivit Poliţiei Timiş, transmite Mediafax.

În baza unui mandat de percheziţie, poliţiştii au intrat în locuinţa lui Călin Roman din Deta şi l-au găsit în casă, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mădălina Mezdrea.

Bărbatul va fi dus la audieri la sediul Poliţiei Judeţene Timiş.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele lui, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

În această după-amiază, poliţiştii din Deta au descoperit, în curtea unei case din localitate, o sabie în teacă, despre care se presupune că a fost folosită în altercaţia în urma căreia trei persoane au fost înjunghiate.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, iar al treilea la spitalul din Deta.

Pe numele agresorului a fost întocmit dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi port fără drept în locuri publice a unei arme albe, el fiind căutat de oamenii legii.

Patru persoane, între care şi cei doi fii ai primarului Petru Roman, au fost date în urmărire generală şi în consemn la frontieră.

 

Cele mai citite

Inteligența artificială deschide noi oportunități pentru antreprenorii români, spun experții locali

Inteligența artificială (AI) accelerează transformările în economia globală, iar România are șansa de a profita de aceste schimbări, oferind antreprenorilor oportunități de creștere și...

Ce este burnout-ul și cum putem să-l recunoaștem?

Într-o lume în care ritmul vieții este din ce în ce mai accelerat și presiunile profesionale și personale sunt tot mai mari, burnout-ul a...

Când își va depune Marcel Ciolacu candidatura la alegerile prezidențiale

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat faptul că, joi, 3 octombrie, Marcel Ciolacu își va depune candidatura la președinție. Semnăturile necesare pentru candidatura la alegerile...
Ultima oră
Pe aceeași temă